Les fires de castanyes i panellets són una de les més apetitoses de la tardor
Les fires de castanyes i panellets són una de les més apetitoses de la tardor

Parades de castanyes, bolets i molt més: el mapa de les fires i els mercats d'aquesta tardor

La llista de més de 100 mercats i fires gastronòmiques i culturals, que s'han notificat a la Direcció General de Comerç

Actualitzat

Amb la tardor arriben el fred, la pluja i un gran nombre de propostes gastronòmiques i culturals en forma de fires i mercats. Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, arreu del país se celebren desenes de fires i mercats de menjar i beguda de la terra, com la Fira de la Castanya de Viladrau, el Mercat del Cava i la Tapa de Sant Pere de Ribes o la Fira del Vi Nou de Calonge. 

També hi ha espai per a l'artesania i les manufactures de quilòmetre zero. És el cas de la Fira d'Artesania de la Fusta i el Moble a la Sénia o la Fira del Cistell de Salt.

Catalunya té una llarga tradició artesana i la tardor és un moment ideal per conèixer de primera mà la feina dels productors locals.

En aquest mapa pots consultar les dates i ubicacions exactes de les fires i mercats d'aquesta tardor notificats a la Direcció General de Comerç.
 

 

D'opcions n'hi ha per a tots els gustos: fires de tardor, mostres de productes artesans i aliments de proximitat, amb especial èmfasi en les fires de bolets, úniques d'aquest moment de l'any. La majoria d'esdeveniments són gratuïts i els més antics tenen segles d'història.

Aquestes fires van molt més enllà dels mercats tradicionals; són punts de trobada on es comparteixen i es mantenen vives les tradicions, enriquint així la vida cultural i econòmica de Catalunya.

A més, s'han convertit en una font crucial d'ingressos per als artesans i comerciants locals. Sovint impulsades pels gremis i les associacions de comerciants, aquestes fires ajuden a revitalitzar l'economia local i a fomentar el turisme cultural.
 

 

ARXIVAT A:
TurismeGastronomia
Anar al contingut