Kurt Cobain va destrossar la guitarra durant una gira als Estats Units

Paguen 550.000 euros per una guitarra destrossada de Kurt Cobain dedicada a Mark Lanegan

No funciona, però està signada pels components del grup i inclou una dedicatòria del líder de Nirvana al seu amic íntim

Possiblement, la guitarra destrossada més cara de la història. El cantat de Nirvana, Kurt Cobain, acostumava a destrossar guitarres, i ara una d'elles ha estat subhastada per 550.000 euros.

El preu de venda ha superat, fins a deu vegades, les expectatives de la casa de subhastes Julien's Auctions, que ha qualificat la venda d'"increïble", ja que el preu proposat per a la venda era entre 55.000 i 74.000 euros.

Es tracta d'una guitarra Fender Stratocaster de color negre que, malgrat que es van recollir les peces i es va tornar a muntar, no funciona.

De totes maneres, és una guitarra especial. Sobre el fons negre hi ha les signatures del mateix Kurt Cobain i els altres membres de Nirvana, el baixista Krsit Novoselic i el bateria Dave Grohl. També inclou una afectuosa dedicatòria de Cobain al seu amic i col·laborador musical Mark Lanegan: "Hola, Mark, t'estimo." Cobain, que sovint escrivia malament el seu nom, va signar la guitarra amb "Kurdt Kobain".

Malgrat que s'ha tornat a muntar la guitarra, no funciona (Reuters)

Segons la casa de subhastes, Cobain va donar la guitarra a Lanegan durant la gira nord-americana de "Nevermind" de Nirvana l'any 1992.

Fa només dos anys, una altra guitarra de Cobain es va vendre per 5,5 milions d'euros. És la guitarra acústica que va utilitzar a la mítica actuació a MTV Unplugged de finals de 1993:

La subhasta s'ha fet aquest dissabte al Hard Rock Cafe de Nova York. També s'han venut altres objectes d'artistes reconeguts com Elvis Presley, Freddie Mercury, Janet Jackson i Dolly Parton.

 
ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut