Pagesos sense terres: la història d'èxit d'uns joves que tiren endavant el seu projecte

Una de les dificultats per als joves pagesos és accedir a les terres, que sovint no estan en mans de qui les treballa

A Catalunya, en els últims 20 anys s'han perdut 100.000 hectàrees de terrenys de conreu, segons dades del Departament d'Acció Climàtica. Aquest és un dels problemes amb què es troben els nous agricultors, accedir a les terres. I és que molt sovint la terra no està en mans de qui la treballa.

Hem conegut dos joves, però, que ho estan aconseguint gràcies a en Joan, un pagès que es jubila. La Marta i el Pepe no venen de família pagesa, però han tingut la sort que el propietari de les terres, un tercer, ha tingut sensibilitat i els ha donat facilitats. I encara més, el Joan està disposat a traspassar-los els seus coneixements.

És una història d'èxit per a tots; al Joan "se li van obrir les portes del cel", perquè així no deixa de treballar de cop i se sent útil, i per la Marta i el Pepe ha estat "increïble" poder establir aquesta relació d'acompanyament que els permet aprendre l'ofici.

Ens ho expliquen en aquest reportatge, en què també coneixem l'Isaac, un pagès de 24 anys que també lluita per aconseguir terres, en aquest cas a través del Banc de Terres, un servei de mediació de la Diputació de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Agricultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut