El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page
El president de Castella-La Manxa demanarà al consultiu via lliure per portar la norma al TC (Europa Press/JCCM)

Page s'alinea amb el PP i vol recórrer la llei d'amnistia al Tribunal Constitucional

El president de Castella-la Manxa demanarà al consultiu via lliure per portar la norma al TC

RedaccióActualitzat

El president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha anunciat que començarà els tràmits per recórrer al Tribunal Constitucional la llei d'amnistia aprovada aquest dijous al Congrés dels Diputats

García-Page se suma així a l'ofensiva dels presidents autonòmics del PP, després que aquest dijous el líder popular, Alberto Núñez Feijóo, hagi anunciat que la recorreran.

Durant el seu discurs amb motiu del Dia de la Regió, el president manxec ha dit que el seu govern demanarà aquesta setmana al Consell Consultiu de la comunitat un informe sobre la llei amb el "desig" que doni "via lliure" perquè Castella-la Manxa "es defensi" al TC davant del que considera "una agressió al concepte d'igualtat", per damunt dels interessos del PSOE.

"Per si algú pot tenir algun dubte sobre si m'importa més la meva organització política o qualsevol altre tipus d'interès electoral, jo he jurat defensar els interessos d'aquesta terra i per mi aquest jurament no és protocol·lari".

García-Page ha assegurat que, com a president, té l'obligació de "vetllar clarament per si qualsevol norma, d'altres autonomies, del mateix govern, de Congrés o del Senat, afecta els interessos de la regió i les seves competències".

Tanmateix, el baró socialista ha reconegut que és molt coneguda la seva opinió personal d'oposició a l'amnistia, més enllà de les discussions sobre la seva constitucionalitat.

A més, ha negat que l'amnistia sigui "una victòria independentista" i ha etzibat que el perdó no es contracta ni es dona a canvi d'un xantatge.

"Uns es barallen per si ha estat perdó, uns altres per si és una victòria. El perdó es dona o no es dona, però no es fa a canvi de res i menys a canvi d'un xantatge".

I un dard directe a Pedro Sánchez, de qui ha recordat que negava aquesta mesura de gràcia per als encausats en el procés fins que va necessitar els set vots de Junts per ser investit: "Tant de bo tothom complís amb el que promet."

 

ARXIVAT A:
PPPSOETribunal Constitucional Amnistia
Anar al contingut