El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, aquest dissabte al comitè federal del PSOE (ACN/Roger Pi de Cabanyes)

Page desafia el PSOE i recorre l'amnistia al Constitucional com els barons autonòmics del PP

El president socialista de Castella-la Manxa se suma a l'ofensiva de governs com el de Madrid, l'Aragó, Andalusia o el País Valencià
Redacció Actualitzat
TEMA:
Amnistia

El socialista Emiliano García-Page ha consumat la seva amenaça. A primera hora del matí d'aquest dilluns, la Junta de Castella-la Manxa ha registrat telemàticament un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia.

El govern castellanomanxec ja havia acordat interposar el recurs el 30 de juliol adduint que la llei és una "arbitrarietat" que contravé el text constitucional i que "vulnera el principi d'igualtat".

"És una llei inconstitucional perquè trenca el principi d'igualtat entre els espanyols i espanyoles", ha assegurat en declaracions a la premsa la consellera portaveu del seu govern, Esther Padilla.

Tot i que se'n desvincula, el recurs del govern de García-Page se suma d'aquesta manera a l'ofensiva de les comunitats del PP, que aquest dilluns --i fins dimecres, la Diada-- han començat a registrar els seus recursos a l'estela del que va interposar dijous de la setmana passada la direcció dels populars.
 

Quins recursos s'han presentat contra l'amnistia

Aquest dilluns hi han presentat recurs governs com el de la Comunitat de Madrid, el de l'Aragó i el d'Andalusia, i el govern del País Valencià. El seu president, Carlos Mazón, ha criticat que la llei "l'han imposat els mateixos delinqüents que se'n beneficiaran o ja se n'han beneficiat".

Pel seu cantó, Isabel Díaz Ayuso ho ha justificat pel fet que la llei "s'ha escrit al dictat dels que van voler fer un cop d'estat a Catalunya, arbitrària i obscenament inconstitucional". "Un pas més del president Sánchez en la seva operació de destrucció de l'estat de dret", ha assegurat.

A diferència del PP, el govern de García-Page no ha demanat la recusació de cap dels magistrats del TC. 

El moviment del president de Castella-la Manxa arriba després del Comitè Federal del PSOE de dissabte, en què ja va mostrar el seu desacord amb la reforma del finançament per a Catalunya.

ARXIVAT A:
PSOE Tribunal Constitucional Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut