Oscars 2025: "Marco", "La estrella azul" i "Segundo premio", preseleccionades

Destacada presència catalana a "Marco", protagonitzada per Eduard Fernández, i a "Segundo premio", dirigida per Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez

RedaccióActualitzat

"Marco", "La estrella azul" i "El segundo premio" són les tres pel·lícules seleccionades per optar a representar Espanya en la pròxima edició dels Oscars en la categoria de millor pel·lícula internacional. D'aquestes tres, el pròxim 18 de setembre l'Acadèmia de Cinema espanyola  anunciarà la pel·lícula que optarà a l'Oscar a Hollywood.  

Han fet l'anunci les actrius Malena Alterio i Belén Cuesta (guanyadores d'un Goya a la millor actriu protagonista per "Que nadie duerma" i "La trinchera infinita" respectivament) i Victoria Luengo (nomenada al Goya a la millor actriu protagonista per "Suro"). 

"Marco", d'Aitor Arregi i Jon Garaño, està protagonitzada per Eduard Fernández, que interpreta el personatge d'Enric Marco, que va fingir davant de tot el món la seva condició de supervivent d'un camp de concentració nazi. El film s'ha pogut veure a la Mostra de Venècia, a la secció oficial Horitzons del festival.


"La estrella azul", de Javier Macipe, és una de les pel·lícules sorpresa de la temporada, la història d'un músic de l'escena musical alternativa a Saragossa i la seva epopeia per terres sud-americanes per recuperar la passió per la música. Un relat a mig camí de la realitat i la ficció, de coproducció espanyola i argentina.


I "Segundo premio", d'Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez. El film, que compta amb la participació de 3Cat, també està inspirat en el món de la música. La pel·lícula relata la trajectòria del grup Los Planetas, grans representants de l'escena musical independent espanyola. Ja ha guanyat la Bisnaga d'Or a millor pel·lícula a l'últim festival de Màlaga.

 

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut