Sherrie Sharp i el seu fill Jaxson (King's College Hospital)

Operat amb èxit al Regne Unit un fetus amb espina bífida

Els darrers mesos hi ha hagut diverses operacions d'aquest tipus
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

Metges del King's College Hospital de Londres han operat amb èxit un fetus que pateix espina bífida. En una revisió rutinària a les 20 setmanes d'embaràs, els metges van descobrir que la columna vertebral i la medul·la espinal del fetus no es desenvolupava de forma correcta. La medul·la sortia i quedava exposada al líquid amniòtic. Això causa danys als nervis i pot provocar paràlisi, pèrdua de sensibilitat a les cames i dificultats per controlar la bufeta i els budells.

Els metges van informar els pares que la intervenció era molt delicada i podia provocar un part prematur. A més, no curaria l'espina bífida, però podria ser la solució perquè el seu fill pogués caminar.

L'operació va durar tres hores. El nen, Jaxson, va néixer a les 33 setmanes i es troba en el servei de neonatalogia de l'hospital. La seva mare, Sherrie Sharp, de 28 anys, explicava així el resultat de l'operació:

"Fa moviments amb els cames. Ens van explicar que sense l'operació no hauria estat capaç de moure's en absolut."

No és l'única operació d'aquestes característiques que s'ha realitzat darrerament. L'octubre de l'any passat, un fetus de 24 setmanes va ser operat d'espina bífida fora de l'úter per pal·liar també la malformació de la medul·la. La intervenció es va fer a l'University College Hospital de Londres.

És el mateix centre on l'any passat els metges van fer dues operacions per reparar aquests defectes en dos fetus més. Els metges havien viatjat a Lovaina, a Bèlgica, per formar-se en un centre on s'han dut a terme més de 40 operacions d'aquest tipus.

La cirurgia prenatal de l'espina bífida es va iniciar el 1997 als Estats Units. L'any 2011, es va fer la primera d'aquestes intervencions a l'Hospital Vall d'Hebron. L'experiència mostra que els nens operats tenen menys seqüeles, tot i que es tracta d'una operació de risc, tant per al fetus com per a la mare.

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut