Cop contra una banda de lladres a Sant Adrià i Barcelona amb una desena de detinguts
Un dels detinguts en l'operació policial

Cop contra una banda de lladres a Sant Adrià i Barcelona amb una desena de detinguts

També han desmantellat una altra banda, amb nombrosos antecedents, que tenia la seu a Madrid actuava de forma itinerant

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat aquest dimarts al matí una banda de lladres de comerços a Barcelona i Sant Adrià de Besós, que hi entraven encastant cotxes contra la porta o l'aparador dels establiments.

 

Els Mossos han entrat en 14 locals i domicilis a Sant Adrià i Barcelona  (Mossos)


Els agents s'han desplegat a primera hora del matí i han fet 14 escorcolls a domicilis, on han practicat una desena de detencions. Els arrestats haurien comès delictes contra el patrimoni a comerços de l'àrea metropolitana, on robaven material de tota mena que podien vendre fàcilment al mercat negre. Els propers dies passaran a disposició judicial.

L'operació s'ha cap a les 6 de la matinada i ha acabat cap a 3/4 11 mentre la investigació es manté sota secret de sumari. 

 

Desarticulat un altre grup criminal

Un altre grup criminal ha estat desmantellat aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra després de detenir 4 persones.  La banda es traslladava de Madrid a Barcelona per cometre els robatoris i en destaca la seva alta especialització i la seva professionalitat en l'ús de mitjans tècnics per a sostreure vehicles d'alta gamma amb els quals després cometien els robatoris amb força

Tres dels detinguts eren uns coneguts butroners establerts a Madrid, que compten amb un ampli historial de robatoris amb força en diferents punts de l'Estat. 

El grup havia comès al menys 9 robatoris amb força a Catalunya en vuit mesos. Abans es va detectar un primer robatori en una empresa de Fornell de la Selva ara fa un any. La resta, que seguien un modus operandi molt similar, es van cometre entre abril i novembre de 2018.

Especialistació i mitjans tècnics

En el robatori de Fornells els lladres van aconseguir obrir la caixa forta de l'empresa mitjançant tècniques especialitzades. Tenien coneixaments en 'ús de bufadors oxitall per forçar caixes fortes, o inhibidors de freqüència per anul·lar les alarmes. També tenien gran coneixament de les tècniques policials, fet que afavoria la sva autoprotecció.

També tenien coneixements i mitjans tècnics necessaris per robar vehicles d'alta gamma .

Els detinguts han estat acusats de 9 robatoris amb força, pertinença a grup criminal, falsedat documental i diversos robatoris de vehicles. També s'han intervingut 2 vehicles robats, valorats en 100.000€.

Els detinguts van passar a disposició del jutge que en va decretar libertat amb càrrecs, a l'espera de judici.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicialPolicia Nacional
Anar al contingut