Pep Berga s'haurà d'esperar per saber si torna a l'alcaldia d'Olot (ACN/Gerard Vilà)
Pep Berga s'haurà d'esperar per saber si torna a l'alcaldia d'Olot (ACN/Gerard Vilà)

Olot suspèn el ple de constitució de l'Ajuntament per una decisió judicial

El ple s'ajorna fins al 7 de juliol, després del recurs al TSJC d'Activem Olot, que reclama anul·lar una mesa

RedaccióActualitzat

Hi havia incertesa sobre el que passaria a Olot i, just quan estava a punt de començar el ple de l'Ajuntament, la secretària municipal ha comunicat la suspensió del ple, que s'ajorna fins al 7 de juliol.

El motiu és el recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha presentat el grup Activem Olot, que reclama anul·lar els resultats d'una de les meses de les eleccions del 28 de maig, perquè una persona que havia demanat votar per correu també ho havia fet presencialment.


Activem Olot va presentar el recurs divendres al migdia, després que la Junta Electoral Central va donar per bons els resultats de la mesa electoral que ells havien impugnat. I ara caldrà esperar que el TSJC resolgui.

Aquest partit va aconseguir un regidor, però, si finalment el tribunal els dona la raó, n'obtindrà un més. Això aniria en detriment d'Esquerra Republicana i, per tant, no hi hauria majoria dels republicans i de Junts, que han firmat un pacte per fer un govern "fort i estable", que tornaria a convertir alcalde Pep Berga, de Junts.

Fins que no hi hagi el nou Ajuntament, la llei marca que es mantingui la composició del plenari i el govern en funcions.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut