Olivia Rodrigo reparteix anticonceptius en un concert per reivindicar el dret a l'avortament
Rodrigo en un concert a Glastonbury el 2022 (Europa Press / Ben Birchall)

Olivia Rodrigo reparteix anticonceptius en un concert a Missouri, on avortar està prohibit

L'acció reivindicativa, que no ha deixat ningú indiferent, no és la primera de l'estrella de pop

RedaccióActualitzat

La cantant nord-americana Olivia Rodrigo ha sorprès els seus fans quan ha repartit condons i pastilles de l'endemà de forma gratuïta en ple concert. 

Amb aquesta mediàtica acció, la jove estrella del pop ha volgut reivindicar el dret de l'avortament.

I no ho ha fet en un lloc a l'atzar. Ha triat el concert a Saint Louis, a l'estat de Missouri, on aquest dret està prohibit --tret que la vida de la dona corri perill.

Activistes proavortistes de 'Right for you' s'han encarregat d'instal·lar estands, on han repartit fullets informatius sobre la salut sexual i reproductiva i el sexe segur, a banda dels preservatius i la píndola de l'endemà, un mètode anticonceptiu en situacions d'emergència, com per exemple quan s'ha trencat el preservatiu.


Un dels primers estats que va abolir l'avortament el 2022

No és el primer cop que Rodrigo fa una acció reivindicativa. Ja el 2022 va protestar, durant el festival britànic de Glastonbury, quan l'avortament va deixar de ser un dret als Estats Units perquè el Tribunal Suprem deixava en mans de cada estat la regulació de la interrupció voluntària de l'embaràs.

En aquell moment, Missouri va ser un dels primers quatre estats que el van abolir manera immediata, juntament amb Kentucky, Louisiana i Dakota del Sud. Idaho, Tennessee i Texas també s'hi van sumar. Dos anys més tard, el dret a l'avortament està severament restringit en diversos estats, sobretot els controlats pel partit republicà.

Aquesta acció de Rodrigo no ha deixat a ningú indiferent. Hi ha qui l'acusa de posar en perill la salut dels joves pels efectes secundaris dels medicaments i els qui n'elogien el compromís amb els drets de les dones.


Una gira reivindicativa

El 23 de febrer, Rodrigo, de 21 anys, va arrencar a Califòrnia, als Estats Units, la seva gira internacional per promocionar el seu segon disc, titulat "Guts". La cantant ha volgut aprofitar la seva popularitat per fer campanya a favor d'aquest dret en els seus concerts. 

La gira, amb 77 concerts a diverses ciutats nord-americanes i europees, la portarà el 18 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona i acabarà el 17 d'agost a Califòrnia. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsAvortament
Anar al contingut