Les furgonetes oferiran els mateixos serveis que qualsevol sucursal (ACN)

Oficines bancàries mòbils en 500 municipis petits: consulta quan hi arribarà el servei

S'aniran desplegant des del setembre fins a principis del 2025 als més 500 municipis de Catalunya on no hi ha cap oficina, i hi seran un cop al mes durant un mínim de mitja hora

RedaccióActualitzat

A la tardor començaran a funcionar les furgonetes de CaixaBank i Caixa Enginyers que serviran d'oficina bancària mòbil a 500 municipis. Durant la segona quinzena de setembre, prop d'una dotzena començaran a desplegar-se per les comarques gironines. 

La idea de la Generalitat és que donin servei, almenys durant mitja hora un cop al mes, a poblacions que ara no tenen cap punt d'atenció ni caixer automàtic. Es vol garantir així que els serveis financers arribin a tota la població.

El servei s'anirà desplegant de manera progressiva, fins al desembre, quan ja estaran en funcionament en 503 municipis i donaran servei a més de 300.000 persones que hi viuen.

A principis del 2025 estaran plenament operatives a tot Catalunya. Pots consultar en aquest mapa quan començarà a estar disponible aquest servei al teu municipi:
 

També pots buscar per municipi i comarca l'inici de previsió de servei en aquesta taula:


Les mateixes prestacions que en qualsevol sucursal

Les furgonetes estaran equipades amb un caixer automàtic, un conductor i un treballador i es garantirà que els usuaris gaudeixin de les mateixes prestacions que les que poden trobar en qualsevol sucursal. 


Entre les operatives disponibles, es podran retirar i ingressar diners en efectiu, obrir comptes, domiciliar i pagar els rebuts, consultar els moviments i saldo i obtenir extractes, així com rebre informació sobre crèdits, préstecs o tramitar queixes. La Generalitat ha habilitat un portal amb tota la informació sobre el servei.

En la presentació de les furgonetes davant dels mitjans, la consellera ha puntualitzat que des del 2008 Catalunya ha perdut el 73% de les oficines i que actualment el 54% dels municipis no en tenen. De les més de 8.000 sucursals que hi havia el 2008, el 2022 n'hi havia poc més de 2.000.

Amb aquest nou servei, el govern assegura oferir aquests serveis a totes les poblacions catalanes, sense tenir en compte la població. 

 

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut