Els manifestants han instal·lat llits en plena Gran Via de Barcelona (@traetucasa)

Ocupen la Gran Via de Barcelona durant hores per reivindicar una vivenda digna

La seva intenció era passar-hi la nit però a les quatre de la matinada els han desallotjat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Habitatge

Unes 200 persones han ocupat aquesta dissabte la Gran Via de Barcelona a l'altura de la plaça Universitat per demanar un habitatge digne i protestar en contra de la precarització i la privatització de la ciutat.

Diverses entitats, com ara la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, el Sindicat de Llogaters, els Iaioflautes o el col·lectiu de taxistes, i també veïns i afectats, s'han unit a la campanya "Porta la teva casa" i han decidit fer una acampada de protesta al centre de la ciutat.

Sobre les deu de la nit de dissabte, els activistes han fet una assemblea davant la plaça Universitat. La seva intenció era passar-hi la nit però a les quatre de la matinada els han desallotjat. 

Els acampats ja han advertit que hi tornaran aquesta pròxima nit. 

Demanen l'expropiació de tots els pisos buits de la banca i de grans propietaris, també reclamen una baixada de preus del lloguer del 50%, així com l'aturada de desnonaments a la capital catalana. Diversos col·lectius com el Sindicat de Llogaters i l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible s'han fet ressò de la protesta:


Durant tota la tarda, organitzacions, sindicats i diferents usuaris de les xarxes socials van compartir imatges i vídeos sota el lema #TraeTuCasa i "Què més ha de passar?". Els manifestants han portat somiers, coixins i mantes i han instal·lat una trentena de llits en plena Gran Via.

La campanya fa un mes que suma suports a tot Barcelona. A l'acampada han recreat una casa amb cuina, sala d'estar i dormitoris amb somiers, coixins i mantes a la cruïlla entre Aribau i Balmes. 


El tall de la Gran Via coincideix amb el primer cap de setmana de campanya de les eleccions municipals.

ARXIVAT A:
Habitatge
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut