Rocío Saiz ha parlat al programa "Planta baixa" de TV3 (CCMA)

Obren expedient al policia que va obligar Rocío Saiz a tapar-se els pits a Múrcia

A més de l'expedient obert per la policia local, la Fiscalia de Múrcia investiga si l'agent va actuar al marge de la llei i si va cometre un delicte de coaccions o abús de poder

Actualitzat

La policia local de Múrcia ha obert una investigació interna per aclarir l'actuació de l'agent que dissabte passat va aturar l'actuació de la cantant i activista LGTBIQ+ Rocío Saiz per ensenyar els pits. Fonts de la policia local han informat que no hi va haver "cap instrucció política" i que l'inspector "va actuar pel seu compte".

A més, la Fiscalia de Múrcia també ha obert una investigació al policia, per determinar si va actuar al marge de la llei, i si va cometre un delicte de coaccions o d'abús de poder.

El que sí que ha deixat clar la Fiscalia és que en cap cas Rocío Saiz va cometre cap delicte. Saiz estudia presentar una denúncia formal pels fets.

Investigació interna a la policia local de Múrcia

Fonts de la policia local han afirmat que el cos està "molt sensibilitzat" amb aquest col·lectiu i que "mai no s'ha volgut pertorbar el dret de ningú". De fet, han recordat que el mes de març passat van celebrar una jornada sobre el paper de la dona a la policia i hi van convidar Gaylespol, una associació de policies LGTBIQ+.

Rocío Saiz ha valorat al programa "Planta baixa" de TV3 aquesta reacció de la policia: "Estem guanyant aquesta petita batalla". I espera que a l'agent li caigui "almenys una sanció".

Tot i això, ha afegit que la policia local de Múrcia "no sap què està fent". "Paradoxalment, alhora que una agent em demanava perdó en nom del cos, em deia que ho investigarien per si (l'agent) tenia raó o no".

De fet, ha revelat al programa que al concert l'inspector hi va anar amb cinc policies més, "que estaven a les seves ordres". "M'agradaria preguntar-los si estaven d'acord amb el que va passar. Jo crec que no", ha dit.

L'artista ja ha reaccionat a les xarxes socials, després de saber la notícia que han avançat els diaris La Verdad de Múrcia i eldiario.es:

"Que assumeixin que ha estat un abús de poder és la felicitat més gran que puc tenir després de la humiliació que patim per part d'aquest senyor", ha remarcat l'artista, que ha dit que pensa presentar una denúncia formal.

Un concert LGTBIQ+ a Barcelona (Instagram/Rocío Saiz)

A part de les mostres de suport que ha rebut l'artista des de col·lectius LGTBIQ+ i altres grups feministes i culturals i d'esquerra, també n'ha rebut d'exregidors socialistes que eren al concert, i també de Miguel Company, de les JSM, que ha demanat responsabilitat a l'actual alcalde del PP, José Ballesta.

També ha destacat el suport de la MIM (Associació de Dones de la Indústria de la Música).

Saiz ha dit a TV3 que "els insults i les amenaces són el pa de cada dia, cada cap de setmana". "Algunes vegades ha vingut la policia, però aquesta és la primera vegada que ens aturen un concert, sempre és a posteriori".

L'artista, però, també ha explicat a les xarxes que ha rebut atacs i insults, alguns a través de mitjans de comunicació.


"O et tapes o te'n vas emmanillada"

Els fets van passar dissabte, quan la cantant i activista LGTBIQ+ Rocío Saiz actuava en una festa de l'Orgull a Múrcia. Ella mateixa ho va denunciar a les xarxes socials: "Tant de bo no hagués d'escriure això una altra vegada. A la festa de l'Orgull de Múrcia, a la mateixa cançó de sempre on em trec la samarreta des de fa 10 anys, la policia ha parat el concert", comença el seu relat.

L'artista cantava el tema "Como yo te amo", de Rocío Jurado, quan un inspector de la policia local de Múrcia va fer aturar el concert i la va obligar a tapar-se. "O em posava la samarreta o me n'anava emmanillada", va explicar.

Saiz diu que es va tapar per poder seguir el concert, per respecte al públic, i que, un cop va acabar, l'agent l'esperava. Li va demanar la documentació, i fins i tot la va emmanillar, sempre dient-li, cridant, segons explica ella mateixa, que "havia incomplert no sé quantes lleis i que li obriria un atestat policial".

L'agent li va obrir un atestat per exhibicionisme, alteració de l'ordre públic i desacatament a l'autoritat.

ARXIVAT A:
PolicialLGTBIQ+Música
Anar al contingut