Washington

Obama promet a Trump que farà "tot el possible" perquè tingui "èxit"

El president electe ha visitat aquest dijous la Casa Blanca per iniciar el procés de transició amb Obama

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha fet la seva primera visita la Casa Blanca com a president electe. El guanyador de les eleccions i l'actual president s'han trobat per començar el traspàs de poders. Després de la trobada, Obama ha explicat que han tractat temes organitzatius de la Casa Blanca, a més de qüestions de política exterior i domèstica i que és important afrontar "els reptes junts". Obama ho ha definit com "una conversa excel·lent" i ha promès a Trump fer "tot el possible" perquè tingui èxit.

"Senyor president electe, farem tot el que puguem per ajudar-lo a tenir èxit, perquè si vostè té èxit, el país tindrà èxit."

Per la seva banda, Trump ha dit que la reunió ha durat més del previst i que s'han discutit "moltes qüestions, incloent-hi algunes dificultats". El president electe ha dit que està "impacient" per fer més trobades amb Obama. Trump ha descrit Obama com un "molt bon home" per qui té un "gran respecte" i ha dit que acudirà per demanar-li consells durant la seva presidència.

"Ha estat un gran honor coneixe'l i serà un honor trobar-me amb vostè moltes més vegades."

Més enllà de les bones paraules i l'amabilitat davant les càmeres, Trump ha entrat a la Casa Blanca a través del Jardí Sud per evitar la premsa. L'arribada sense imatges de Trump contrasta amb el que va passar el novembre de 2008, quan George W. Bush i la seva dona, Laura, van sortir a rebre Barack i Michelle Obama davant de la Casa Blanca

A més de l'actual president, Trump es reunirà amb els líders republicans al Congrés: amb el president de la Cambra de Representants, Paul Ryan, i amb el líder de la majoria al Senat, Mitch McConnell. D'ençà de la seva victòria de dimarts, Trump s'ha reunit amb els seus assessors més privats i amb el seu company de "ticket" electoral, Mike Pence.

Trobada entre Melania Trump i Michelle Obama

Mentre Obama i Trump estan reunits a la Casa Blanca, també hi ha prevista una trobada entre Melania Trump i l'actual primera dama, Michelle Obama, que va tenir un protagonisme destacat durant la campanya de Hillary Clinton. El vicepresident, Joe Biden, i Mike Pence també es reuniran, després d'haver parlat per telèfon. 

Aquestes reunions, que es faran a porta tancada, són l'arrencada de la transferència de poders entre el govern sortint d'Obama i el de Trump, que culminarà el 20 de gener, quan el candidat republicà jurarà com a president dels Estats Units. Trump, que ha sortit de la Trump Tower de Manhattan i ha aterrat a Washington amb el seu avió privat, ha promès durant la campanya derogar la reforma sanitària d'Obama, canviar la seva política migratòria i trencar l'acord nuclear assolit amb l'Iran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut