Clinton, Bush i Obama s'ofereixen a vacunar-se davant les càmeres per donar exemple

Obama, Bush i Clinton ofereixen vacunar-se en públic davant l'allau de morts de Covid

Els Estats Units superen els 3.000 morts en un dia per coronavirus, amb 100.000 hospitalitzats en centres desbordats

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

Rècord de morts i contagis als Estats Units per coronavirus. En només 24 hores han mort 3.157 malalts, la xifra més alta des que va començar la pandèmia, i s'han contagiat 200.000 persones.

Actualment, al país hi ha 100.000 persones hospitalitzades, el doble que a la primavera durant la primera onada de Covid-19 i amb molts centres sanitaris desbordats arreu del país. Aquest dijous, doncs, els Estats Units han superat el llindar dels 3.000 morts diaris i es troben a prop d'afegir un milió de nous contagis cada cinc dies.

En total, els Estats Units ja acumulen 274.000 víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia i més de 14 milions d'infectats.

Cures intensives en un hospital públic de Chicago (Shannon Stapleton / Reuters)


Pèssimes perspectives hivernals

A les portes de l'hivern i en plena època de vacances, als Estats Units hi ha 20.000 persones ingressades en unitats de cures intensives. Robert Redfield, director del Centre de Control i Prevenció de Malalties, planteja un futur proper molt preocupant:

 

"Desembre, gener i febrer seran el període més difícil de la història de la salut pública d'aquesta nació."

 


Segons les previsions, entre desembre i febrer podrien morir per Covid 180.000 persones, fet que suposaria una xifra superior a totes les víctimes mortals que ha sumat l'Índia durant tota la pandèmia.

 

Vacunació pública i exemplar

En les pròximes setmanes s'espera que s'autoritzi la distribució de vacunes contra la Covid-19 de Pfizer i Moderna als Estats Units. Tot i les presses, fins a l'estiu no es preveu que la vacunació sigui generalitzada.

Les vacunes de Pfizer i Moderna, a punt de ser autoritzades per distribuir-se als EUA (Justin Lane / EFE/EPA)


Els expresidents nord-americans Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton s'han ofert a vacunar-se públicament contra la Covid-19 per animar els ciutadans a fer el mateix.

Barack Obama ha volgut demostrar la seva màxima confiança en les autoritats sanitàries del país, com l'immunòleg Anthony Fauci:

"Si Anthony Fauci em diu que aquesta vacuna és segura i pot protegir contra Covid, no dubtaré a posar-me-la. Prometo que quan estigui disponible per a persones menys vulnerables, l'obtindré. Podria fer-ho davant de les càmeres de la televisió o fer-ho enregistrar, perquè la gent pugui veure que confio en la ciència."

 

L'expresident republicà George W. Bush també està disposat a promoure les vacunes davant de les càmeres, igual que ha proposat Bill Clinton a través del seu portaveu. El Washington Post ha demanat directament al president electe, Joe Biden, i a la seva vicepresidenta, Kamala Harris, que es vacunin en directe per convèncer la gran quantitat d'escèptics que viuen als Estats Units.

 

 

Una pandèmia infravalorada

Tot i aquest panorama, encara hi ha molts nord-americans que es resisteixen a portar mascaretes, mantenir la distància social i evitar les concentracions en llocs tancats. De fet, el dia abans de la festivitat d'Acció de Gràcies van viatjar en avió més d'un milió de persones, un rècord de desplaçament en pandèmia.

Tampoc el president Donald Trump assumeix la gravetat de la situació i continua obsessionat a denunciar un frau electoral fins ara indemostrable.

En el seu últim discurs, de gairebé una hora i sense esmentar la gravetat de la situació pel coronavirus, el president sortint ha tornat a insistir, sense aportar proves, de l'existència d'una gran conspiració de jutges, polítics opositors i països estrangers per guanyar unes eleccions que, segons ell, s'haurien d'invalidar als estats clau on va perdre. A les xarxes, el seu maratonià discurs ja està marcat com a informació qüestionada.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Trump VacunesEleccions Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut