Obama avala la candidatura de Kamala Harris amb entusiasme: "Yes, she can"

L'expresident ha protagonitzat la segona jornada de la convenció demòcrata de Chicago amb grans elogis a Harris i l'advertiment que Trump encara pot guanyar

RedaccióActualitzat

La segona jornada de la convenció demòcrata de Chicago ha servit aquest dimarts per continuar formalitzant la candidatura de Kamala Harris a la presidència dels Estats Units.

Però el protagonisme absolut se l'ha endut el matrimoni Barack i Michelle Obama, que han estat rebuts com a estrelles de rock i que han avalat amb entusiasme la candidata Harris.

Tots dos han captat l'atenció del públic amb l'oratòria i energia que els caracteritza, i l'expresident ha posat l'accent en l'acció de govern que creu que farà Harris si aconsegueix ser presidenta:

"Necessitem algú a la presidència que es preocupi de milions de persones d'arreu del país, necessitem algú que s'aixequi cada dia per fer valdre els nostres drets i millorar les condicions laborals, i Kamala serà aquesta persona, serà aquesta presidenta".

L'expresident dels Estats Units, Barack Obama, aquest dimarts a la convenció demòcrata de Chicago (Reuters)

"Yes, she can"

El públic ha evocat el lema que va ajudar Obama a arribar a la Casa Blanca, "yes, we can" (sí, podem fer-ho), i ell l'ha adaptat a la situació per expressar confiança en Harris:

"Yes, she can" (Sí, ella pot fer-ho)

Per la seva banda, Michelle Obama, que en el seu moment va sonar com a possible aspirant a presidenta, ha destacat les qualitats de Harris com a candidata i com a persona:

"Això és el que ens impressiona de Kamala Harris, el seu estil, la fermesa i compromís en l'educació, l'honestedat, el seu exemple i, sí, la seva alegria i la seva llum."

L'exprimera dama dels Estats Units Michelle Obama, aquest dimarts, en la convenció demòcrata de Chicago (Reuters)

Obama no es refia de les enquestes

Tots dos han inclòs referències als perills que pot comportar un segon mandat del republicà Donald Trump, i Obama ha advertit que, tot i que les enquestes ara són favorables a Harris, no es pot donar la victòria per segura:

"Malgrat la increïble energia que hem estat capaços de generar en les últimes setmanes, serà una carrera renyida en un país molt dividit, on molts nord-americans no creuen que el govern federal estigui per ajudar."

Aquest suport entusiasta dels Obama pot ajudar Harris a aconseguir atraure el vot dels ciutadans afroamericans, vital per poder arribar a la Casa Blanca.

Els orígens de la candidata, nascuda a Califòrnia en una família d'investigadors emigrats --la mare de l'Índia i el pare de Jamaica-- han fet que Trump hagi qüestionat que se la pugui considerar afroamericana.

 

El matrimoni Barack i Michelle Obama, aquest dimarts a l'escenari de la convenció demòcrata de Chicago (Reuters)

Republicans rebotats amb Trump, i també Sanders

El marit de Harris, Douglas Emhoff --com ella, provinent de la carrera fiscal--, també ha sortit a parlar davant dels membres de la convenció, amb una intervenció personal i divertida.

I també s'ha adreçat als congregats --alguns republicans, com Stephanie Grisham o John Giles--, que s'han distanciat del seu partit a causa del monopoli que hi té Trump.

Una altra intervenció molt aplaudida ha estat la de Bernie Sanders, el veterà senador situat a l'ala esquerra del partit i que es va enfrontar a Hillary Clinton en les primàries del 2016.


Harris accepta la nominació des de Wisconsin

Curiosament, els grans absents de la jornada han estat la mateixa Kamala Harris i el seu candidat a vicepresident, el governador de Minnesota, Tim Walz, que eren a un acte electoral a Wisconsin.

Però Harris ha intervingut a Chicago en directe per acceptar la nominació de manera simbòlica:

"És un honor ser la vostra nominada. Aquesta és una campanya impulsada per la gent, i junts traçarem un nou camí cap endavant, un futur de llibertat, optimisme i fe. Així que a tots els que esteu a Chicago, i a tots els Estats Units, gràcies."

L'aspirant a presidir els Estats Units, Kamala Harris, aquest dimarts a Milwaukee, a Wisconsin (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsKamala HarrisEleccions Estats Units 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut