La banda liderada pels germans Noel i Liam Gallagher, fotografiada l'any 2006 (REUTERS/Paul Yeung)

Oasis alimenta els rumors sobre una hipotètica tornada als escenaris

La premsa britànica assegura que la banda dels germans Gallagher prepara una gira per l'any que ve

Oasis podria tornar als escenaris gairebé quinze anys després de la seva separació. La banda dels germans Liam i Noel Gallagher ha fet créixer les especulacions sobre el seu hipotètic retorn amb un enigmàtic clip a les xarxes socials, on s'anuncia que aquest dimarts a les 9 del matí --hora catalana-- faran pública una notícia important.


Els seguidors del grup de Manchester anhelen des de fa anys un retorn de la banda, que es va separar l'any 2009, després d'una sonada baralla entre els germans Gallagher durant una actuació en un festival, a França.

Segons el diari britànic The Sunday Times, els germans Gallagher han arribat a un acord per retrobar-se i ja tindrien dates definides per al seu esperat retorn, amb una sèrie de concerts a Londres (Wembley) i Manchester (Heaton Park).

L'anunci de la hipotètica tornada de la banda anglesa coincideix amb el 30è aniversari del seu primer disc, "Definitely maybe", publicat l'agost de l'any 1994 i que es va convertir en el debut més exitós de la història de la música anglesa.


Una carrera d'èxits i tensions

La banda que va abanderar l'anomenat britpop va néixer l'any 1991 i va estar activa durant divuit anys. Tota la seva carrera va estar farcida d'èxits, però també de polèmiques, sobretot per les tensions entre els dos germans Gallagher, el cantant Liam i el guitarrista i compositor Noel.

Després de l'èxit del seu àlbum de debut, on hi havia cançons com "Supersonic" o "Live forever", Oasis va publicar  "(What's the story) Morning glory?", l'any 1995, amb cançons com "Wonderwall" o "Don't look back in anger", que el van convertir en tot un èxit de vendes.


L'any 1997 treuen el tercer, "Be here now", amb el qual baten un altre rècord: és el disc que es ven més ràpidament a Anglaterra: 425.000 còpies en un sol dia, gràcies a cançons com "Stand by me".

Però les tensions entre els germans Gallagher van creixent i comencen a aparèixer rumors sobre una possible separació del grup, que entra al nou mil·leni amb un nou disc, "Standing on the shoulder of giants".

L'any 2002 publiquen un nou àlbum, "Heathen chemistry", després d'una època de més tensions i fins i tot anul·lacions de concerts. Per aquelles dates, el cantant, Liam, continua envoltat de polèmica. Com a exemple, la seva implicació en una baralla a Munic, on va perdre dues dents.

A partir de llavors, Oasis triga cada cop més a publicar discos. El 2005 surt "Don't believe the truth" i el 2008 firmen el seu últim disc, "Dig out your soul".

El 6 de juliol del 2011 s'anuncia formalment la separació del grup. A partir de llavors, el guitarra Noel Gallagher munta una nova banda, High Flying Birds, i Liam fa el mateix amb Beady Eye. Tots dos han continuat rebent cíclicament ofertes milionàries perquè torni Oasis, una de les bandes més importants de la música britànica de tots els temps.

 

ARXIVAT A:
MúsicaRegne Unit
Anar al contingut