Núria Marín representarà el govern de Salvador Illa a Madrid

Núria Marín serà la nova delegada del govern a Madrid

L'exalcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat substituirà Joan Capdevila

Actualitzat

L'exalcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i actual senadora del PSC serà la nova delegada de la Generalitat a Madrid, segons han avançat El Periódico i Rac1. Marín substituirà Joan Capdevila al càrrec.

Marín serà nomenada aquest dimarts al matí durant el Consell Executiu, en una reunió en què també s'aprovaran la resta de delegats territorials del govern.

Marín va renunciar a l'alcaldia el 15 de juny, després de 16 anys al capdavant del govern municipal de la segona ciutat més gran del país. Tot just havia revalidat el càrrec en unes eleccions municipals que va guanyar amb 13 dels 27 regidors de la ciutat.

Durant l'última legislatura, Marín va estar al centre de la polèmica per un suposat cas de corrupció en l'àmbit esportiu municipal. La causa contra l'alcaldessa es va arxivar l'estiu del 2022 per falta d'indicis.

La socialista és senadora des del 2023, quan va abandonar el càrrec de presidenta de la Diputació de Barcelona, on en la legislatura anterior va compartir govern amb Junts per Catalunya.

Nascuda a l'Hospitalet de Llobregat fa 61 anys i veïna del barri de la Torrassa, Marín va començar a treballar de funcionària de l'Ajuntament el 1985. Des del 1995 va ser regidora del consistori, fins que el 2008 va ocupar l'alcaldia, quan Celestino Corbacho va ser nomenat ministre de Treball del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Pal de paller del partit dels socialistes catalans, Núria Marín és la vicepresidenta del PSC. Fins al 2021, Marín va ocupar la presidència del partit, un càrrec més simbòlic que executiu que va cedir a Miquel Iceta, cosa que va comportar que Salvador Illa es convertís en el primer secretari de la formació.

ARXIVAT A:
PSCGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut