La ciutat de Nova York declara les xarxes socials un perill per a la salut pública

Nova York, primera ciutat que declara les xarxes socials un perill de salut pública

L'alcalde Eric Adams reclama una legislació que freni "funcions addictives i perilloses", i "pràctiques depredadores", arran de l'augment de problemes de salut mental sobretot dels adolescents

RedaccióActualitzat

La ciutat de Nova York ha emès un avís del Comissionat de Salut de la ciutat, el doctor Ashwin Vasan que declara oficialment les xarxes socials un perill per a la salut pública a la ciutat, i les considera un "tòxic ambiental"

Nova York és la primera ciutat a fer una declaració d'aquest tipus arran de l'augment dels problemes de salut mental dels adolescents. L'alcalde la ciutat, Eric Adams, reclama als legisladors estatals i federals que facin més per frenar algunes pràctiques suposadament depredadores de determinades empreses de xarxes socials.

" Tal com va fer el cirurgià general dels Estats Units amb el tabac i les armes, estem tractant les xarxes socials com altres perills per a la salut pública."

L'objectiu, explica, és garantir que les empreses tecnològiques prenguin responsabilitat dels seus productes.

Adams, en el discurs sobre l'estat de la ciutat, va assenyalar que "empreses com TikTok, YouTube i Facebook estan alimentant una crisi de salut mental dissenyant les seves plataformes amb funcions addictives i perilloses. Big Tech monetitza la privadesa dels nostres fills i posa en perill la seva salut mental", va dir l'alcalde Adams.


L'alcalde també apel·la a la responsabilitat de pares i tutors perquè limitin l'ús i retardin l'accés dels menors a un telèfon intel·ligent o a les xarxes socials fins als 14 anys com a mínim.

L'alcalde de Nova York, Eric Adams, denuncia les funcions addictives i perilloses d'algunes xarxes socials (Reuters)

Deteriorament de la salut mental dels menors

L'avís publicat dimecres pel comissari de salut de la ciutat de Nova York va dir que entre el 2011 i el 2021, les taxes d'estudiants de secundària a la ciutat que experimentaven desesperança van augmentar en més d'un 42% i les ideacions suïcides van fer-ho un 34%. Uns problemes que afecten més certs col·lectius, segons Ashwin Vasan. 

"Els joves que s'identifiquen com a negres, llatins, dones o LGBTQ+ tenen taxes desproporcionadament altes d'experimentar desesperança."

El maig de l'any passat, el cirurgià general dels Estats Units, Vivek H. Murthy va emetre un avís sobre les amenaces que les xarxes socials suposen per a la salut mental dels menors, que van des d'interrupcions del son fins a pensaments suïcides. Murthy va escriure: "A la llum de l'actual crisi de salut mental dels joves, ja no és possible ignorar la contribució potencial de les xarxes socials al dolor que estan experimentant milions de nens i famílies". 

Nova York, va dir el comissionat Vasan, oferirà orientació als joves per fomentar l'ús saludable de les xarxes socials, com ara la implementació d'horaris i llocs sense tecnologia; controlar les emocions durant l'ús; i compartir inquietuds relacionades amb les xarxes socials i la salut mental amb els adults.
 

Un 20% usa gairebé constantment TikTok o YouTube

Gairebé la meitat dels adolescents nord-americans diuen que utilitzen Internet "gairebé constantment", segons un informe del Pew Research Center fet el 2023. La xifra no varia massa respecte a l'any anterior, però és aproximadament el doble del 24% que fa 10 anys va recollir l'enquesta.

Les xarxes més populars entre els menors d'entre 13 a 17 anys que ha consultat l'enquesta són TikTok i YouTube, a les quals confessen estar gairebé sempre connectats 1 de cada 5 adolescents.

YouTube és el canal de xarxes socials al quals més es connecten i un 71% ho fan una vegada al dia o més. La majoria dels adolescents, un 63%, fan servir TikTok, un 60% Snapchat i el 59 Instagram, mentre que l'ús de Facebook, amb un 33%, i Twitter, amb un 20%, està disminuint.

Una enquesta de Gallup del 2023 destaca que els adolescents nord-americans passen una mitjana de 4,8 hores cada dia a les xarxes socials. poc més de la meitat, un 51%, hi passa 4 hores al dia.

A YouTube, la mitjana d'ús és de gairebé dues hores i, d'una hora i mitja a TikTok, seguit d'Instagram que atrau gairebé una hora al dia l'atenció dels adolescents.

Gallup conclou que "els trets de personalitat i les restriccions parentals són factors clau en l'ús que fan els adolescents" d'aquestes xarxes. 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Estats UnitsSalut Mental
Anar al contingut