Alerten d'una carta fraudulenta de la Seguretat Social on es demanen dades bancàries
La Tresoreria General de la Seguretat Social insisteix que mai demana dades sensibles (Canva)

Nova estafa: una falsa carta de la Seguretat Social et demana dades per apujar-te la pensió

Sota el pretext d'actualitzar la informació del contribuent per un suposat canvi legislatiu, els estafadors demanen un escaneig del DNI, un extracte amb la titularitat del compte i una estimació dels ingressos

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) alerta d'una nova estafa per correu ordinari. Consisteix en la recepció d'una carta a la bústia suposadament enviada per la TSGG, en què se sol·licita informació confidencial. Segons han publicat alguns usuaris a X, el públic objectiu de l'estafa serien pensionistes d'edat avançada.  

Sota el pretext d'actualitzar les dades bancàries per un suposat canvi legislatiu, els estafadors demanen un escaneig del DNI, un extracte amb la titularitat del compte corrent i una estimació dels darrers ingressos percebuts.

"No, nosaltres no t'hem enviat aquesta carta. Si la reps, no en facis cas. Els dolents volen robar-te els teus diners. Comparteix, sisplau!", ha publicat la TGSS a les seves xarxes per advertir del frau.


A la carta, els estafadors asseguren que necessiten les dades per un suposat "atac informàtic als sistemes d'Hisenda i la Seguretat Social", que hauria provocat la pèrdua d'informació dels contribuents.

La missiva assenyala que "hi haurà un increment de les prestacions i jubilacions" d'entre 75 i 150 euros. Al final de la carta, adjunten una adreça electrònica fraudulenta --sense el domini de l'organisme públic-- on enviar la documentació.

Per reconèixer en un futur si la correspondència és real o no, la TGSS insisteix que l'organisme estatal mai demana dades sensibles.

"Hem patit un atac i hem perdut les teves dades, però no la teva adreça ni el teu nom. Només hem perdut el teu compte bancari. La carta és de la TGSS però la firma l'INSS? Desconfia sempre. Si dubtes, contacta'ns i t'ajudarem", afegeix.

No és la primera vegada que es detecten intents de frau amb cartes falsificades de la Seguretat Social. 

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut