dispositiu dels mossos d'esquadra per detectar infraccions de transportistes
A partir d'ara, els Mossos d'Esquadra podran detectar si els conductors professionals han conduït més temps seguit del permès sense necessitat d'haver-los d'aturar

Nous dispositius dels Mossos detectaran infraccions dels transportistes al moment

Els equips d'alta tecnologia permetran saber en temps real si els conductors de vehicles pesants han fet els descansos obligatoris o han comès alguna infracció, sense necessitat d'aturar-los

Actualitzat

A partir d'ara, els Mossos d'Esquadra podran detectar si els conductors professionals han conduït més temps seguit del permès sense necessitat d'haver-los d'aturar. Això serà possible gràcies a nous dispositius d'alta tecnologia que estaran situats en punts fixos de la carretera o en cotxes del cos.

Els Mossos d'Esquadra ja tenien un d'aquests dispositius, que funcionava al llarg de l'AP-7. Amb l'adquisició, ara, de nou dispositius més, els agents podran desplegar aquesta tecnologia arreu de Catalunya.

Aquests aparells electrònics de què disposaran els Mossos permeten detectar diverses infraccions com ara si els tacògrafs d'autobusos i camions han estat manipulats, i si els conductors han respectat o no els temps màxims de conducció i descans obligats per llei.

La sotscap de la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra, Vanessa Bohé, ha explicat a Catalunya Informació que poden "captar els senyals que emeten els tacògrafs digitals dels vehicles pesants i disposar-ne a temps real als dispositius mòbils".

"Ens diu si aquell vehicle ha comès algun tipus d'infracció, si hi ha qualsevol incongruència o ha comès cap falta, sigui de velocitat, de temps de conducció i descans, de mal ús de la targeta de tacògraf... I això ens ho envia a nosaltres."

D'aquesta manera, asseguren des del cos, poden "disseccionar i aturar aquests vehicles", de manera més eficient.

Els dispositius poden funcionar tant des de dins d'un vehicle policial en marxa com des d'un punt fix. La compra dels aparells ha suposat un cost per al cos de 122.000 euros.

 

ARXIVAT A:
TrànsitTransport de mercaderiesMossos d'Esquadra
Anar al contingut