Una nau de la Guàrdia Civil en l'operatiu de recerca (EFE/Gelmert Finol)

Nou morts i 48 desapareguts en el que pot ser el pitjor naufragi de migrants a les Canàries

El cayuco va bolcar just abans de l'operació de rescat, a 7 quilòmetres de la costa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

Nou persones han mort i 48 més estan desaparegudes després que un cayuco ha bolcat a les Canàries en ple rescat dels ocupants, segons ha informat Salvament Marítim. Els fets han passat a l'illa d'El Hierro, a la costa del municipi de Valverde, la mitjanit d'aquest dissabte.

Si s'acaba confirmant la mort dels desapareguts, es tractaria del pitjor naufragi migratori a les Canàries en els 30 anys que fa que hi arriben pateres, per damunt dels 25 morts el febrer del 2009 a Los Cocoteros, a Lanzarote.

El cayuco ha bolcat durant el rescat

Eren les 00.15 quan el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat va avisar Salvament Marítim de la presència d'una embarcació amb 84 persones a bord. En arribar a l'embarcació, a 7 quilòmetres al sud del port de La Estaca, van veure que havia bolcat, segons les primeres informacions, perquè els ocupants s'havien concentrat en un dels laterals.

Una embarcació de Salvament Marítim a la recerca dels naufragats (EFE/Gelmert Finol)

Salvament Marítim va poder rescatar 27 supervivents i recuperar els cossos de 9 persones. Les tasques van ser complicades perquè era de nit i les condicions meteorològiques eren adverses, amb ratxes de vent d'uns 37 quilòmetres per hora.

A tres dels supervivents els van traslladar a l'hospital perquè tenien hipotèrmia, deshidratació i un traumatisme a l'espatlla, respectivament.

Durant la nit i matinada de dissabte s'ha mantingut un operatiu de recerca per intentar localitzar tots els ocupants de l'embarcació.

Imatge d'arxiu de migrants arribats a El Hierro divendres (Reuters/Borja Suárez)

En el pitjor naufragi fins ara hi va haver 25 morts

Més enllà de les incomptables morts a l'Atlàntic durant la ruta canària, fins ara la tragèdia migratòria més greu a les Canàries va ser el 15 de febrer del 2009 a Los Cocoteros. Una pastera va naufragar a pocs metres de la costa i van morir ofegats 25 dels 31 ocupants.

Aquest estiu no només ha fet 30 anys de l'arribada de la primera pastera les illes, sinó 25 del primer naufragi del qual es té constància. Va ser a Fuerteventura i hi van morir 9 joves. La barcassa es va enfonsar a 300 metres de la costa.

 

ARXIVAT A:
Migracions Les Canàries
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut