Biden somriu durant l'acte per indultar els galls d'indi (
Biden somriu durant l'acte per indultar els galls d'indi (Reuters/Leah Millis)

Nou lapsus de Biden el dia que fa 81 anys: confon Taylor Swift i Britney Spears

El president dels Estats Units ha fet broma sobre l'edat, conscient que és un dels seus principals enemics en el camí de la reelecció

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha celebrat els seus 81 anys bufant les espelmes i intentant treure ferro a l'edat. Conscient que l'edat és un dels seus principals enemics en el camí de la reelecció, l'any vinent, ha volgut fer-ne broma, però no se n'ha sortit del tot, perquè ha tornat a tenir un lapsus. 

Ha estat en l'acte als jardins de la Casa Blanca on ha anunciat l'indult als dos galls dindis que, com mana la tradició, s'han salvat d'acabar a la cassola dels nord-americans, el 23 de novembre, pel dia d'Acció de Gràcies. 

Biden ha ironitzat sobre la seva edat dient: "Avui és el meu aniversari, sapigueu que no és fàcil fer 60 anys", però després l'ha espifiat intentant fer una altra broma sobre els dos galls dindis indultats --Liberty i Bell-- en la qual ha acabat confonent Taylor Swift amb Britney Spears, i fa referència a la fan morta en un concert al Brasil en un dia de calor extrema. 

"Per arribar fins aquí, Liberty i Bell han hagut de vèncer una dura competència. Han hagut de treballar dur, demostrar tenir molta paciència i estar disposats a creuar 1.600 quilòmetres. Es podria dir que és més difícil que aconseguir un bitllet per al Renaissance Tour o... la gira de Britney. Ella és ara mateix... fa molta calor al Brasil." 

 

També ha recorregut a l'humor quan una persona ha caigut i el president, després de preguntar-li si estava bé, ha afegit: "Vull que la premsa sàpiga que no he estat jo."

Biden ha anunciat a les xarxes que s'ha unit a Threads, i ha difós la imatge del pastís atapeït d'espelmes que ha bufat, amb un missatge també de broma: "Resulta que quan fas 146 anys ja no et queda espai per posar-hi les espelmes!". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Biden (@joebiden)

 

Popularitat en hores baixes

El candidat demòcrata ja és el president més vell de la història dels Estats Units i, si renovés mandat com pretén, tindria 86 anys quan deixés la Casa Blanca.

Una enquesta publicada per l'Institut Siena feta en sis estats nord-americans clau revela que el 71% de l'electorat troba que Biden és massa gran per ser president, mentre que només el 39% considera massa vell Donald Trump, que té 77 anys.

La Casa Blanca s'esforça, però, a destacar la seva experiència política. En un tuit, la vicepresidenta, Kamala Harris, n'ha elogiat el "coratge" i s'hi ha referit com a líder "de força i capacitat". 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsJoe Biden
Anar al contingut