Nou intent de foragitar l'os "problemàtic" que es passeja per la zona de la Bonaigua

L'os corre el risc de ser atropellat o de provocar un accident i d'habituar-se a la presència humana

RedaccióActualitzat

Els Agents Rurals han fet un segon intent per foragitar l'os jove que passeja des de fa unes tres setmanes per la zona de la Bonaigua, a Alt Àneu, al Pallars Sobirà. L'objectiu és allunyar-lo de la zona de la carretera, per la seguretat de l'animal i per evitar accidents de trànsit.

El foragitament, que s'ha fet amb bales de goma, ja es va practicar una primera vegada el 16 de juny, en el marc del Protocol d'ossos problemàtics. El que s'intenta és que tingui por i aprengui que ha de viure allunyat dels humans ja que, segons els Agents Rurals, l'animal mostra una actitud molt confiada. 

De moment, l'operació no havia tingut èxit i s'ha tornat a veure l'os a prop de la carretera comarcal C-28. Aquest cap de setmana, per exemple, s'ha vist a prop del refugi del Gerdar.

L'os s'ha vist en diverses ocasions des del dia 8 de juny, en un tram d'aproximadament 2 quilòmetres de la carretera.

Per als foragitaments s'utilitzen diversos sistemes i dispositius pirotècnics o munició de fogueig. Fins ara, s'havia activat en casos en què els ossos havien atacat animals, un fet que ara no ha passat. 

Per a la seguretat de les persones, com també per a la seguretat de l'os, els Agents Rurals demanen que no es facin visites a la zona amb la intenció d'observar l'animal, fotografiar-lo ni acostar-s'hi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut