(ACN/Pere Francesch)

Nou gir d'El Molino, que vol emular els clubs dels anys 30 i on es podrà menjar

Nova etapa de l'icònic local barceloní amb nova gestió i les "músiques minoritàries" com a bandera

Actualitzat
Nova etapa per El Molino, el vell teatre de revista, tota una icona del Paral·lel barceloní. A partir del 27 d'octubre es convertirà en un escenari musical estable de la mà dels mateixos promotors del festival Cruïlla, guanyadors del concurs de gestió convocat en el seu dia per l'Ajuntament de Barcelona, propietari d'aquest espai cultural emblemàtic que, des de la seva última gran reforma arquitectònica el 2010, havia viscut un període erràtic. 

La programació del nou Molino -el nou logotip és obra dels barcelonins Folch Studio- incorporarà propostes locals i internacionals de jazz, soul, blues i cançó d'autor. Inspirats en l'ambient dels cèlebres Blue Note de Nova York o en el Ronnie Scott's de Londres, l'oferta es completarà amb un servei gastronòmic de qualitat que permetrà sopar i beure durant els concerts. Un cop acabin els concerts -dos per dia, en principi- diferents discjockeys també faran les seves sessions.

La reobertura d'El Molino s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el director del nou espai, Víctor Parrado, i també Jordi Herreruela, director de l'empresa Barcelona Events Musicals, organitzadora del festival Cruïlla, entre altres esdeveniments i concessionària de la sala durant els quatre anys vinents que es podrien explicar per acord amb el mateix consistori. 

"Hem intentat emular els clubs dels anys 30 com el Cotton Club, on es podrà sopar i beure durant l'actuació", han destacat durant la presentació.

Per a Collboni, l'objectiu és revitalitzar la part baixa del Paral·lel, juntament amb la reforma del vell teatre Arnau, ara en estat ruïnós. L'Ajuntament ha confirmat que el compromís és començar les obres --el projecte vigent és de l'estudi H Arquitectes-- durant el primer trimestre de l'any que ve per poder inaugurar-lo com espai cultural durant la temporada 2026/2027.  

 

El vell Molino

El Molino primigeni va iniciar la seva activitat el 1898, fa més de 125 anys. Durant molts anys va ser un punt de trobada entre la classe benestant de Barcelona, la classe treballadora i els veïns del mateix barri del Poble Sec. Segons Jordi Herreruela, fent un joc de paraules amb el festival que lidera, el Molino "ha estat una cruïlla cultural i social, un espai lliure de prejudicis, transgressor, plural, obert al món però icònic per Barcelona". 

El nou Molino també recuperarà l'humor en la programació, rendint homenatge a aquest espai que va començar sent una tasca de mariners, la Pajarera, i després la Pajarera Catalana, que oferia actuacions de flamenc i a on també s'explicaven acudits.  

Foto de família de la presentació del nou El Molino (ACN/Pere Franscesch)

 

El nou Molino

El nou director d'El Molino és el músic Víctor Partido que ha treballat amb artistes com Joana Serrat, ha dirigit cites com el festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat o ha gestionat la Sala Aclam de Barcelona. 

Segons Partido, "gèneres com el Jazz, l'avantguarda musical, l'experimentació i la improvisació seran el nostre actiu més apreciat. També l'avant-rock i el flamenc o el folk tindran representació en claus diverses i plurals. Volem convertir el Molino en el gran club de les músiques minoritàries de Barcelona, un espai de prestigi en què la música i els espectacles convisquin amb la millor gastronomia i un excel·lent servei".

Les portes d'El Molino tornaran a obrir-se per acollir la festa inaugural i a partir del dia 1 de novembre la programació es posarà en marxa de manera regular.  De dimecres a diumenge hi haurà dos passis definits: des de les 20.00 fins a les 21.30 i un segon des de les 22.00 fins a les 23.45. Seguidament, serà el torn d'El Club, unes sessions singulars de música a càrrec de discjòqueis.  

Els primers noms i dates previstes ja es poden consultar al web d'El Molino.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut