Nou ferits per la caiguda d'un arbre al pati d'una escola al barri de la Sagrera de Barcelona

Dos adults i quatre menors han estat traslladats a l'hospital i als altres tres infants els han donat l'alta al mateix lloc de l'incident

RedaccióActualitzat

L'arribada de la borrasca Ciarán a Catalunya ha provocat ja alguns incidents, el més greu a Barcelona, on un arbre s'ha trencat i ha caigut dins del pati de l'Escola 30 Passos, al barri de la Sagrera.

Fins al lloc dels fets, s'hi han desplaçat sis unitats del SEM que han atès nou ferits: dos adults i set menors. Els dos adults i tres dels menors han estat traslladats a l'Hospital de Sant Pau i un quart infant a l'Hospital Vall d'Hebron. Els altres nens han estat donats d'alta al mateix pati. Cap dels hospitalitzats presenta lesions greus:


L'arbre, que es trobava en una de les cantonades de l'escola, s'ha partit per la meitat i ha caigut dins del pati. Un incident que just s'ha produït a l'hora de recollida dels més petits.

No és l'únic arbre que ha caigut a Barcelona. Hores abans, un altre de grans dimensions s'ha trencat i ha caigut al carrer Viladomat de Barcelona, al barri de l'Eixample. L'arbre ha caigut sobre un taxi i ha afectat algunes motocicletes aparcades, però no consten ferits.

I un tercer ha caigut a l'avinguda Gaudí sobre la terrassa d'un restaurant. Un vianant ha resultat ferit de poca gravetat.

La caiguda de l'arbre al carrer Viladomat ha obstaculitzat per complet la circulació (Cristina Monclús)

La borrasca Ciarán també ha fet caure un rètol d'enllumenat nadalenc a la cruïlla de la Gran Via amb el passeig de Gràcia, igualment sense ferits.

L'incident ha provocat que s'hagi hagut de tallar el trànsit de la Gran Via (Betevé)

En aquest sentit, els serveis d'emergència han rebut 400 trucades arreu de Catalunya fins a aquest vespre per les fortes ratxes de vent, la majoria al Barcelonès:

Barcelona activa el Pla d'Emergència

Atesa la situació meteorològica i l'increment de serveis dels Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, el consistori ha activat aquesta tarda el Pla Bàsic d'Emergència per ventades en la seva fase d'alerta.

I és que des de les 16.15 fins a les 17.15 hores els Bombers de Barcelona han rebut 44 avisos de serveis relacionats amb el vent.

Donada la situació, l'Ajuntament ha tancat parcs i jardins públics i es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti els llocs exposats al vent. Així mateix, es recorda la prohibició d'accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

Davant les fortes ventades es recomana tenir en compte una sèrie de consells tant si ens trobem a dins de casa com a l'aire lliure:

Imatge de la carretera C-55 tallada per la caiguda d'un arbre fruit de les ventades (Joaquim Lopez Cunill)

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Ventcat a Catalunya pel temporal de vent que durarà fins aquest diumenge amb menys intensitat en algunes zones, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

Pel que fa a l'onatge, el pla Procicat es desactiva i queda en prealerta. Tot i això, es demana mantenir la prudència en zones properes a espigons, esculleres i llocs on trenquin les onades.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica ratxes que podran superar el llindar dels 72 quilòmetres per hora al Pirineu en cotes altes durant divendres i dissabte. A partir de dissabte, la probabilitat de superar el llindar disminuirà i la seva distribució geogràfica serà de caràcter local dins la zona d'avís.

Aquest dijous les ratxes de vent principal s'han registrat a la muntanya de Puig Sesolles, al Vallès Oriental, amb 157,7 quilòmetres per hora, a Portbou (Alt Empordà) amb 123,1 quilòmetres per hora, a Alguaire (Segrià) amb 107,6 quilòmetres per hora o als Hostalets de Pierola (Anoia) amb 90,7 quilòmetres per hora.

 

 

ARXIVAT A:
Ventades
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut