Agents dels Mossos d'Esquadra prop del lloc on es feia la vetlla per les víctimes del tiroteig de la revetlla de Sant Joan (ACN/Gerard Vilà)
Agents dels Mossos d'Esquadra prop del lloc on es feia la vetlla per les víctimes del tiroteig de la revetlla de Sant Joan (ACN/Gerard Vilà)

Nou detinguts pels aldarulls a Girona i Figueres després del crim de la revetlla de Sant Joan

Els detinguts han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial i acollir-se al dret a no declarar

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones com a presumptes autors de delictes de danys, entrada a habitatge aliè i desordres públics en relació amb els aldarulls que hi va haver a Girona i Figueres després del tiroteig de la revetlla de Sant Joan en què van morir dues persones.

A dos dels detinguts, a més, també se'ls acusa d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Els arrestats, tots homes, tenen edats compreses entre els 34 i els 55 anys. Les detencions s'han fet l'última setmana, entre el 26 de juliol i l'1 d'agost.

Aquest dijous han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i s'han acollit al dret de no declarar. El jutjat s'ha inhibit a favor del de Figueres, que és el que porta la causa sobre els incidents.

Finalment, tots han quedat en llibertat sense mesures cautelars.

El punt del barri de Font de la Pólvora on la nit de Sant Joan va haver-hi el tiroteig
El punt del barri de la Font de la Pólvora on la nit de Sant Joan va haver-hi el tiroteig (ACN/Gerard Vilà)

Una investigació que continua oberta

La nit de Sant Joan va haver-hi un tiroteig al barri de la Font de la Pólvora de Girona en què van morir dues persones i dues més van resultar ferides.

Aquella mateixa nit va haver-hi aldarulls a l'Hospital Josep Trueta, on unes 150 persones van irrompre violentament quan el personal sanitari estava atenent les víctimes. Alguns dels que van anar a l'hospital van colpejar i empentar els Mossos d'Esquadra que formaven un cordó i dos agents van resultar ferits lleus. Per aquests fets es van detenir dues persones, de 37 i 53 anys, per un presumpte delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

L'endemà al matí, dia de Sant Joan, una cinquantena d'homes es van dirigir al domicili del presumpte autor dels fets, al barri gironí de Vila-roja, i van causar danys en dos habitatges. El 28 de juny un centenar de persones van atacar tres habitatges dels barris del Colobret i Sant Joan de Figueres, on viuen familiars del sospitós.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que, tant en un cas com en l'altre, les persones portaven pals, pics, martells, destrals, pales, aixades i bastons. Entre els participants hi havia dos dels detinguts pels fets a l'Hospital Trueta.

Aquesta setmana hi ha hagut una manifestació per part d'una cinquantena de persones de l'entorn de les víctimes mortals pel centre de Girona. A l'Ajuntament, una delegació dels manifestants es va reunir amb l'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas.

La investigació per localitzar els autors del tiroteig continua oberta i es manté un dispositiu policial al barri.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut