Un moment de l'actuació de Rosalía al Palau Sant Jordi de Barcelona el passat 23 de juliol (ACN/Jordi Borràs)

Nominacions als Grammy Llatins 2022: Rosalía opta a 9 premis per "Motomami" i "La fama"

Las Migas, Fito y Fitipaldis, Enrique Bunbury i Vetusta Morla també opten a algun guardó

Redacció/Agències

La cantant Rosalía ha obtingut nou nominacions per als premis Grammy Llatins, que es lliuraran el 17 de novembre a Las Vegas.

L'artista catalana optarà, entre d'altres, als premis al millor àlbum i al millor disc de música alternativa per "Motomami", a la millor gravació per "La fama" i a la cançó de l'any per "Hentai".

El disc "Motomami" i la cançó "Hentai", que hi està inclosa, han obtingut 8 nominacions (ACN/Pere Francesch/Pau Cortina)

També està nominada a millor disseny d'àlbum, millor enginyeria de gravació i millor vídeo musical llarg per "Motomami TikTok". "Hentai", per la seva banda, podria convertir-se, a més d'en la cançó de l'any, en la millor cançó alternativa i el millor vídeo musical curt.

Un moment del vídeoclip "Hentai" (ACN cedit per Sony Music)

La novena candidatura que ha aconseguit Rosalía és per "La fama", en col·laboració amb el cantant i productor canadenc The Weeknd, que opta a millor gravació de l'any.

Així mateix, Las Migas, el quartet format a Barcelona per Carolina Fernández, Marta Robles, Alicia Grillo i Roser Loscos aspiren al Grammy al millor àlbum de música flamenca per "Libres".

Actuació de Las Migas a Barcelona (ACN/Gerard Comas)

Deu nominacions per a Bad Bunny

La llista de nominacions l'encapçala el porto-riqueny Bad Bunny, amb deu candidatures pel disc "Un verano sin ti" i el senzill "Ojitos lindos", que interpreta amb els colombians Bomba Stereo.

El productor i compositor mexicà Edgar Barrera opta a 9 nominacions, i Rauw Alejandro en té 8. També hi ha un grup d'artistes amb 7 candidatures, com Christina Aguilera, Jorge Luis Chacín, Jorge Drexler, Julio Reyes Copello i Tainy.

Fito y Fitipaldis, Enrique Bunbury, Shakira i Vetusta Morla també estan nominats.

Rosario Flores, al seu torn, rebrà aquest any un premi honorífic a l'excel·lència musical.

Els 23 Grammy Llatins s'entregaran en una cerimònia el 17 de novembre a Michelob ULTRA Arena del Mandalay Bay Resort and Casino a Las Vegas.

Fortament consolidada a escala internacional

Rosalía es va consolidar com a fenomen musical a escala internacional regnant a la gala dels Grammy Llatins del 2019, a La Vegas.

El segon disc de la cantant de Sant Esteve Sesrovires, "El mal querer", es va endur cinc de les set estatuetes a les quals aspirava.

Un any després, es va fer un espai propi en la 21a edició dels Grammy Llatins i va guanyar tres dels quatre premis als quals optava: el de millor cançó urbana i millor fusió/interpretació urbana per "Yo por tí, tú por mí" amb la col·laboració d'Ozuna, i millor vídeo musical curt per "TKN".

ARXIVAT A:
MúsicaRosalía
Anar al contingut