"No vol parlar, està sempre de mal humor, trista": la mare d'una víctima d'abusos infantils

1 de cada 3 víctimes d'agressions sexuals té estrès posttraumàtic i el perfil més habitual és el d'una nena d'uns 10 anys de qui un familiar ha abusat

Mònica MasActualitzat

Una de cada tres víctimes d'agressions sexuals ateses per l'equip Emma d'atenció a les violències envers infants i adolescents de l'Hospital Vall d'Hebron té estrès posttraumàtic. En total aquest equip ha atès 314 víctimes de la ciutat de Barcelona.

El perfil més habitual de la víctima és una nena de 10 anys i l'agressor és un familiar. De fet, la meitat d'agressions sexuals passen dins de la família, i l'agressor més habitual és el pare, seguit de la parella de la mare, un cosí o un avi. I un 35% d'agressions passen en l'àmbit de l'escola i del lleure de la víctima.

La majoria són nenes i una de cada 3 té estrès posttraumàtic, un trastorn semblant al que tenen les persones que han viscut una guerra. És el cas de la Clàudia, que ara té 11 anys però en fa 2 que va verbalitzar per primer cop que era víctima dels tocaments reiterats per part del seu cosí de 19 anys. Les agressions passaven en les nombroses trobades entre les dues famílies des de ben petits.

La Magda, la seva mare, ha fet el pas d'explicar el seu infern a Catalunya Ràdio. La seva veu està distorsionada per preservar la seva intimitat i la de la seva filla.

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut