La planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona (ACN / Aina Martí)

Continua la negociació a Nissan més enllà de la data límit per arribar a un acord

L'empresa pot executar l'ERO amb o sense acord, però els treballadors volen el compromís de no acomiadar ningú fins a finals del 2021
Actualitzat

Aquest dimarts s'arribava a la data límit que Nissan va posar als sindicats per acceptar la seva oferta. A contrarellotge, la direcció i els representants dels treballadors continuen negociant per arribar a un acord sobre el tancament de les plantes de l'automobilística a la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca i l'acomiadament de 2.525 treballadors.

Les negociacions continuen després que a la mitjanit, els treballadors estaven convocats a una assemblea per decidir si s'acceptava l'última oferta de l'empresa. Finalment, l'empresa i els sindicats han allargat les negociacions més enllà de la mitjanit, en un últim intent per arribar a un acord.

Nissan és qui té la paella pel mànec perquè pot executar l'ERO amb acord o sense. I ho està aprofitant per no atendre algunes de les peticions dels treballadors, com ara l'augment de les indemnitzacions. Un dels principals punts de desacord és que els sindicats volen que la multinacional es comprometi a no fer acomiadaments traumàtics fins al desembre del 2021 a fi de tenir marge perquè arribi un possible inversor industrial.

Un moment de l'assemblea dels treballadors de Nissan, dissabte passat (ACN / Aina Martí)

 

Una reunió de mediació al vespre

Aquest dimarts a quarts de set de la tarda ha començat la reunió de mediació entre la direcció de Nissan i els sindicats per intentar acostar posicions.

L'última oferta de Nissan preveu indemnitzacions superiors al que marca la llei i el tancament de les fàbriques el desembre del 2021, sempre que la producció es reprengui a finals d'agost. Els sindicats, però, es mantenen en la negativa a acceptar el que qualifiquen de "xantatge".

 

Els sindicats de Nissan han comunicat a la Generalitat que estan disposats a rebaixar algunes de les seves peticions, tot i que s'han mostrat ferms perquè l'empresa es comprometi a no efectuar acomiadaments fins al desembre del 2021.

Per la seva banda, l'empresa ha advertit que, si no s'arriba a un acord amb el comitè per al tancament de les plantes, procedirà a aplicar l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors, que preveu l'acomiadament col·lectiu per causes econòmiques, organitzatives, tècniques o de producció, amb les indemnitzacions mínimes que marca la llei.

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut