Netanyahu, en una imatge d'arxiu d'una compareixença a principis de setembre (Reuters/Ohad Zwigenberg/Pool)

Israel treu pit d'haver matat Nasrallah i anuncia la mort d'un altre dirigent de Hezbollah

Israel ha interceptat projectils que anaven dirigits cap al nord del país i es manté en alerta màxima per les represàlies per l'assassinat del líder de Hezbollah
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel

Israel ha anunciat la mort d'un altre dirigent de Hezbollah en els atacs aeris de les últimes hores al Líban, que ha continuat aquest diumenge. En un comunicat, l'exèrcit israelià ha informat que la víctima és el comandant de la seguretat interna del partit-milícia xiïta libanès Nabil Kavek. Aquest dirigent ha aparegut "sovint" en els mitjans de comunicació com a representant de la milícia i se'ls considera una part essencial en l'organigrama del grup.

"Es considera que el terrorista Kavek era proper a la cúpula de Hezbollah i va estar directament involucrat en la promoció d'actes terroristes contra l'Estat d'Israel i els seus ciutadans, fins i tot durant els últims dies", han indicat les forces armades d'Israel en un comunicat. 

Kavek hauria mort dissabte. Per ara, Hezbollah no ho ha confirmat. 
 

Netanyahu augura "reptes importants" els "pròxims dies"

El primer ministre israelià ja havia alertat que l'ofensiva al Líban encara continuaria. Benjamin Netanyahu va fer aquest dissabte a última hora la primera declaració pública després de l'assassinat divendres a Beirut del líder de Hezbollah i va insistir que l'ofensiva continua i que Israel seguirà fins a aconseguir els seus objectius. En aquest sentit va alertar la seva població que venen dies complicats.

Per Netanyahu, la mort de Hassan Nasrallah és un avanç, però encara queda feina. "Ciutadans d'Israel, tenim grans èxits, però la feina encara no s'ha acabat. Els pròxims dies ens enfrontarem amb reptes importants i els afrontarem junts", va afirmar en un missatge en vídeo:

"A aquells que ens peguen, els colpejarem. No hi ha cap lloc a l'Iran o a l'Orient Mitjà on el braç llarg d'Israel no pugui arribar. Ara ja sabeu que això és cert."

En la mateixa declaració, el mandatari israelià també va explicar que va autoritzar el bombardeig contra la seu central de Hezbollah perquè considerava que eliminar el grup era "una condició necessària" per tornar els residents del nord a casa seva i "canviar l'equilibri de poder a la regió al llarg dels anys":

"L'eliminació de Nasrallah avança el retorn dels nostres residents del nord a casa seva. També avança el retorn dels nostres ostatges al sud. Com més vegi el líder de Hamas que Nasrallah no vindrà a rescatar-lo, més possibilitats tindrem de recuperar els ostatges."

Mentrestant, aquesta nit han tornat a sonar les sirenes al nord d'Israel. Hi han arribat coets, que han estat interceptats pel sistema de defensa de míssils israelià.

Abatut també un general iranià

Tot i celebrar la mort del seu enemic, Israel és conscient que hi pot haver represàlies, tant per part de la mateixa milícia libanesa com de l'Iran, protector del grup armat xiïta.

De fet, aquest diumenge s'ha sabut que en l'atac de divendres va morir un dels generals de la Guàrdia Revolucionària iraniana, el general de brigada Abbas Nilforushan, 

L'exèrcit d'Israel diu que el país està en alerta màxima i ha anunciat nous atacs contra objectius de Hezbollah al Líban. També assegura que ha interceptat armament i llançadores de projectils de la milícia xiïta que apuntarien cap a territori israelià.

Per la seva banda, Jordània afirma que un coet provinent del sud del Líban ha impactat contra una zona deshabitada del seu territori. Mentrestant, al cel de Beirut encara s'hi observen algunes columnes de fum, indicador que l'ofensiva israeliana no s'ha acabat.

ARXIVAT A:
Israel Hezbollah
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut