Els 4 cadells de linx jugant (Agentes Medio Ambiente CLM)

Neixen 4 cries de linx ibèric en llibertat a les muntanyes de Toledo

Són fills de Nenúfar, una linx jove i mare primerenca
Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Neix en llibertat a les muntanyes de Toledo, una ventrada de 4 linxs ibèrics, segons Francisco Martínez Arroyo, el conseller de Medi Ambient de Castella-la Manxa. El conseller ha confirmat la notícia amb un vídeo que ha publicat en el seu compte de Twitter.

 

 

Es tracta de la primera ventrada d'una femella, la Nenúfar, que ha tingut 4 cadells, possiblement fills d'un mascle que campa per la mateixa zona, en Mazapán, un any més gran.

La Nenúfar amb els seus 4 cadells de linx (Agentes Medio Ambiente CLM)


Lenta recuperació de la població

Amb l'arribada de la primavera s'ha descobert aquesta nova ventrada nascuda en llibertat, una bona notícia per a la recuperació d'aquesta espècie en perill d'extinció a la península ibèrica.

El projecte LIFE IberLince que treballa per aquesta recuperació ha aconseguint fer augmentar la població dels 90 animals que hi havia el 2002 als 590 actuals.

El seguiment dels lynx pardinus, segons el seu nom científic, és molt estret. Com la Nenúfar porten un collar geolocalitzador per saber tots els moviments. També és important vetllar perquè es mantingui la població de conills, principal aliment del linx, i controlar les amenaces que tenen aquests felins per la seva supervivència.

 

Litio, el linx que va aparèixer a Catalunya

El linx va desaparèixer de Catalunya a principis del segle XX, però l'estiu passat en va aparèixer un en un camp de cirerers a Santa Coloma de Cervelló.
 

El linx Litio que va aparèixer l'estiu passat a Catalunya (Agents rurals)

 

No se sap com en Litio, que havia nascut el 2014 a l'Acebuche, i que va ser alliberat a Portugal, havia arribat a Catalunya travessant tota la península. Finalment, els tècnics de Medi Ambient el van capturar amb un conill d'esquer, i el van portar a Andalusia on va quedar a l'espera de tornar a ser alliberat.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut