Multa històrica per a l'empresa Booking (Flickr)

Multa de més de 400 milions d'euros a Booking per abusar de la posició de domini

La Comissió de la Competència ha multat la plataforma hotelera amb 413 milions d'euros, la més alta que ha posat mai
Redacció Actualitzat
TEMA:
Viatges i gastronomia

Multa de 413 milions d'euros a la plataforma Booking per haver abusat de la seva posició de domini durant els últims cinc anys. La Comissió Nacional dels Mercats de la Competència (CNMC) considera que l'empresa de viatges en línia, amb seu als Països Baixos, imposa unes condicions comercials als hotels que posen molt difícil que puguin operar amb altres plataformes.

És la multa més gran que ha posat mai la CNMC, que tampoc aprova que Booking imposi una clàusula que impedeix als hotels rebaixar preus a les seves pròpies webs.

A més a més, diuen, com que Booking posiciona millor els hotels amb més reserves a la web, això ha impedit que altres agències online entrin al mercat o puguin expandir-se.

Aquestes pràctiques abusives, segons han argumentat en un comunicat, han afectat diferents hotels d'Espanya i altres agències de viatges en línia que competeixen amb Booking. Una infracció dels articles 2 de la Llei de Defensa de la Competència i el 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

El portal de Booking.com


Dos abusos de la posició de domini

La multa es divideix en dues infraccions, de 206,6 milions d'euros cada una. La primera, per la imposició de condicions comercials no equitatives entre els hotels que operen a Espanya, cobrant-los una comissió de l'import de reserva. I la segona, per restringir la competència d'altres agències de viatges en línia per oferir serveis similars als de la plataforma.

Per garantir que aquestes conductes es repeteixin, la CNMC ha imposat obligacions de comportament

Arran d'una denúncia de l'Associació Espanyola de Directors d'Hotel i la patronal de Madrid, la Comissió ja va obrir un expedient a Booking l'any 2022 per abusar de la posició de domini.

La plataforma ja ha anunciat que recorrerà la sanció a l'Audiència Nacional perquè no hi està d'acord i manté que el seu compromís per continuar operant a Espanya "es manté intacte".

 

 

ARXIVAT A:
Viatges i gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut