Multa de 6 milions d'euros al BBVA per males pràctiques en el cobrament d'hipoteques
El BBVA va incomplir el codi de bones pràctiques amb deutors amb poc recursos

Multa de 6 milions d'euros al BBVA per males pràctiques en el cobrament d'hipoteques

L'entitat va incomplir el codi de bones pràctiques amb els clients que tenien problemes per pagar la hipoteca

Actualitzat

El Banc d'Espanya ha sancionat el BBVA amb 6 milions d'euros per dues infraccions greus relacionades amb el cobrament d'hipoteques a deutors amb pocs recursos. Segons ha indicat el regulador a la seva pàgina web, l'entitat va incomplir el codi de bones pràctiques, un document que estableix les bases del model de protecció dels clients.

Segons el Banc d'Espanya, una de les sancions de 4 milions d'euros ha estat imposada per no informar adequadament els seus clients de la possibilitat d'acollir-se al codi de bones pràctiques, que és voluntari, i tampoc detallar els supòsits en què es denegaven certes sol·licituds per part dels clients o la documentació que havien d'aportar

L'altre sanció de 2 milions d'euros imposada a l'entitat ha estat per incomplir obligacions com la del moment en què s'han d'aplicar els efectes econòmics de les reestructuracions de deutes; en alguns casos, el termini d'amortització o les exigències de condicions addicionals que estableix la norma.

Multa de 6 milions d'euros al BBVA per males pràctiques en el cobrament d'hipoteques
El Banc d'Espanya ha publicat al seu web les infraccions greus imposades al BBVA (EuropaPress)

Es tracta d'infraccions greus tipificades a l'article 15 del reial decret llei 6/2012 de mesures urgents de protecció als deutors hipotecaris sense recursos.
 

Sancions fermes

El Banc d'Espanya va resoldre aquesta qüestió l'octubre de 2020 però l'ha publicat ara a la seva web un cop les sancions són fermes i en via administrativa. La llei d'ordenació, supervisió i solvència d'entitats de crèdit estableix que el Banc d'Espanya ha de publicar a la seva web les sancions i amonestacions imposades per infraccions greus i molt greus en el termini de 15 dies després que siguin fermes.


 

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut