Junqueras es postula per seguir al capdavant d'ERC: "Em veig amb cor i força"

Els mals resultats d'Esquerra han tornat a posar el focus en el debat intern dels republicans després d'anys de calma i unitat

Actualitzat

Pere Aragonès fa un pas al costat, Oriol Junqueras es mostra disposat a liderar la nova etapa i Marta Rovira fa una crida a una transició tranquil·la per reflexionar sobre els lideratges que veurem fins on arriba. Els lideratges a Esquerra mostren les seves cartes i caldrà veure els pròxims moviments. 

Per ara, Junqueras ha enviat una carta a la ciutadania en què expressa la seva voluntat de seguir al capdavant del partit, en el lloc que determinin les bases i malgrat les limitacions de la seva inhabilitació.

"Em veig amb cor i força de seguir treballant pel nostre país"

Junqueras reconeix que la ciutadania ha donat un "missatge clar" amb els resultats i destaca que ara el partit encara una nova tasca amb aquest objectiu:

"Ressituar el projecte de país i conduir el partit històric de Catalunya al lloc de lideratge que li correspon: per mèrits, per capacitat i per història. I, també, per ètica, en un partit sense cap cas de corrupció"

Tot plegat, un dia més tard que Aragonès anunciés que es retira de la primera línia política, després d'una executiva que van ser quatre hores de catarsi, debat, anàlisi i consens d'anar a l'oposició. Amb el pas al costat d'Aragonès, asseguren que va ser menys tensa que la de després del mal resultat a les eleccions generals.

Junqueras i Aragonès, la nit electoral
Junqueras i Aragonès, la nit electoral (EFE - Alberto Estévez)

Sobre la taula, les dades que Aragonès ja mencionava la nit de les eleccions, els últims resultats, tots amb tendència a la baixa, ja fos amb Ernest Maragall a les municipals, amb Gabriel Rufián a les generals o amb Aragonès a les del Parlament. 

 

Entre els motius del desgast, l'executiva hi veu el govern en solitari, els acostaments al PSOE o la contundència variable en les referències a Carles Puigdemont.

L'anàlisi conclou que el PSC i Junts han aconseguit fer caure el govern republicà i que ara els toca a ells construir una alternativa i a Esquerra a anar a l'oposició. Oposició amb totes les conseqüències, fins i tot si el bloqueig comporta anar a eleccions. Un extrem que els republicans tenen clar que seria responsabilitat de PSC i de Junts i no d'ells. 

Aragonès, aquest dilluns, quan ha anunciat el seu pas al costat (EFE/Quique García)

Junqueras, candidat?

El president del partit, Oriol Junqueras, agraïa a través de la xarxa a Aragonès la seva feina dient que compta amb ell. Junqueras està disposat a liderar aquesta etapa, com ha constatat en la carta a la militància d'aquest dimarts.

Diverses fonts ho reconeixen i ell mateix, en els actes de campanya, ha mostrat ganes de tornar a ser candidat, sempre que l'amnistia l'hi permeti i si cap recurs ho complica.  

Veurem, però, fins on arriba la transició pausada i tranquil·la per reflexionar sobre els lideratges que ha posat sobre la taula l'altra líder del partit, la secretària general Marta Rovira. Els moviments al tauler d'Esquerra han començat. 

 

ARXIVAT A:
ERCEleccions Parlament Catalunya 2024
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut