Entre divendres i dissabte s'han exhumat 21 cossos (Reuters)

Troben 73 cossos a la fossa de la secta que defensa morir de fam per trobar Déu a Kènia

La policia sospita que trobaran més víctimes mortals, i també hi ha una desena de persones ingressades

RedaccióActualitzat

A Kènia han exhumat 73 cossos de suposats seguidors d'una secta. Els han localitzat al bosc de Shakahola, a l'est del país, després que la policia va rebre informacions que apuntaven a l'existència d'una fossa comuna.

La policia treballa amb la hipòtesi que els cossos són de fidels de la secta coneguda com a Església Internacional de la Bona Nova, que haurien "mort de fam amb el pretext de trobar Jesús després d'haver patit un rentat de cervell" per part del líder, Makenzie Nthenge, segons un informe al qual ha tingut accés l'agència AFP.

Fonts de la investigació s'han mostrat convençudes que trobaran més víctimes: "Amb prou feines hem tocat la superfície, cosa que indica clarament que tindrem més cadàvers", han declarat a AFP. A més, segons el líder de la secta, Nthenge, la xifra de morts podria superar el miler. 

A més, han confirmat que entre els 73 cossos exhumats des de divendres hi ha almenys tres infants.

Aquestes no són les primeres víctimes de l'Església Internacional de la Bona Nova de les quals s'ha tingut notícia: aquest mateix abril ja es van trobar les restes de 4 persones i 11 més van ser hospitalitzades.

Eren 7 homes i 4 dones d'entre 17 i 49 anys, localitzats també al bosc de Shakahola.

La policia està convençuda que trobaran més cossos (Reuters)

El cap de la secta, Makenzie Nthenge, està detingut des que el dia 15 es va lliurar a la policia i estaria fent vaga de fam, segons ha informat una font policial.

Mitjans locals de Kènia han informat també de la detenció de sis seguidors més de Nthenge.

Es dona la circumstància que Nthenge ja havia estat detingut el mes passat i acusat de la mort de dos infants, de fam, quan estaven a càrrec dels seus pares. Així i tot, va quedar en llibertat sota fiança.

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut