Un senyal d'advertència de calor extrema al desert de Utah
Un senyal d'advertència de calor extrema al desert de Utah (iStock-Michael Vi)

Moren tres excursionistes als Estats Units enmig d'una intensa onada de calor

Les autoritats nord-americanes adverteixen dels "riscos de fer caminades en condicions de calor extrema"

Perduts i sense aigua. Un pare i una filla --de 52 i 23 anys, respectivament-- que feien una excursió per un parc nacional remot de Utah, als Estats Units, van morir divendres passat deshidratats, enmig de la intensa onada de calor que està afectant gran part d'aquest país.

Els dos excursionistes van aconseguir enviar un missatge de text als serveis d'emergències avisant que s'havien perdut i que se'ls havia acabat l'aigua, però no van sobreviure a l'arribada dels efectius de rescat, com han informat les autoritats en una nota de premsa.


Un dia després d'aquesta tragèdia, van continuar les males notícies relacionades amb els efectes de la calor: tres excursionistes més van haver de ser rescatats en una zona de Snow Canyon Park, també a Utah. Un dels tres, una dona de 30 anys, va acabar morint a conseqüència de les altes temperatures.

En aquesta part de l'oest americà, els termòmetres s'estan enfilant aquests dies fins a registres de rècord, i en molts punts s'estan assolint --i fins i tot superant-- els 40ºC.


Un degoteig d'incidents

El 6 de juliol també hi va haver una altra mort relacionada amb la calor; la d'un motorista que viatjava per la Vall de la Mort, a Califòrnia, on la temperatura superava els 52ºC. En aquest estat nord-americà ja s'han registrat fins a 18 morts relacionades amb la calor durant els primers deu dies de juliol.

Però els turistes continuen acudint en massa als parcs nacionals de Utah i d'altres estats del sud-oest americà durant els mesos més calorosos de l'any, tot i que les autoritats adverteixen contínuament que "fer caminades en condicions de calor extrema planteja greus riscos per a la salut".

Segons expliquen reiteradament els científics, les onades de calor són un marcador de l'escalfament global causat per la dependència humana respecte als combustibles fòssils. I la calor sufocant que afecta actualment els Estats Units arriba després del mes de juny més calorós que s'ha registrat al món, segons l'observatori europeu Copèrnic.

ARXIVAT A:
Estats UnitsCrisi climàtica
Anar al contingut