Almenys 116 migrants morts en un dels pitjors naufragis al Mediterrani el 2109
Imatge d'arxiu del naufragi d'una embarcació amb migrants al Mediterrani

Moren almenys 70 migrants en un naufragi davant les costes de Tunísia

L'embarcació havia sortit de Líbia amb la intenció d'arribar a Europa i ha naufragat en aigües internacionals

Quim BalaguerActualitzat

Almenys 70 migrants han mort en el naufragi d'una embarcació que havia sortit de Líbia i pretenia arribar fins a Europa. Els vaixells que els han anat a socórrer han pogut rescatar amb vida 16 persones, la majoria de països de l'Àfrica subsahariana.

Segons l'agència estatal de notícies de Tunísia, el bot pneumàtic en què viatjaven els migrants l'han localitzat pescadors locals navegant a la deriva en aigües internacionals, a unes 40 milles nàutiques de la ciutat de Sfax, la capital econòmica de Tunísia.

Quan un vaixell de la marina ha arribat fins al bot, només ha pogut rescatar 16 supervivents.

 

Més de 440 persones han mort aquest any intentant arribar a les costes del sud d'Europa, entre elles 257 que han perdut la vida a la part central del Mediterrani, segons l'Organització Internacional per a les Migracions. 

En la seva majoria es tracta d'embarcacions que han salpat des de Líbia, país des del qual també hauria sortit la pastera que s'ha enfonsat a les costes de Tunísia, segons el diari "Al Chourouk".

Guerra civil

Des de la caiguda del règim de Moammar al-Gaddafi l'any 2011, Líbia viu una situació de caos i guerra civil que ha empès milers de ciutadans a fugir del país.

Les platges que s'estenen entre la ciutat líbia de Trípoli i la frontera amb Tunísia s'han convertit en els últims anys en el principal territori des d'on operen les màfies que trafiquen amb éssers humans.

Segons les dades de l'Organització Internacional per a les Migracions, un organisme vinculat a les Nacions Unides, més de 113.000 persones van aconseguir creuar el Mediterrani l'any 2018 i arribar a països europeus com Espanya, Itàlia o Grècia.

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut