La Corunya

13 identificats a la Corunya per l'assassinat d'un jove: l'entorn diu que és un crim homòfob

Col·lectius LGTBIQ+ de tot l'Estat han convocat concentracions de protesta per l'assassinat dilluns al vespre en diverses ciutats, també a Barcelona

RedaccióActualitzat

La policia ha pres declaració aquest diumenge a tretze persones per la seva presumpta relació amb la mort a cops d'un jove de 24 anys a prop d'una discoteca del passeig marítim de la Corunya la matinada de dissabte.

La línia d'investigació de la policia se centra en una discussió per l'ús d'un telèfon mòbil que va desencadenar una baralla. Segons fonts policials, la víctima presentava forts cops al cap i diversos hematomes. 

Però l'entorn de la víctima assegura que darrere l'assassinat a cops hi ha un crim d'odi per la seva orientació sexual. El jutge d'instrucció de la Corunya ha decretat secret de sumari.

Coneguts del jove han iniciat una campanya a les xarxes socials reclamant que s'investigui el cas sota el hashtag #JustíciaParaSamuel, en què reclamen als possibles testimonis de l'agressió que expliquin el que van veure a la policia.

Els serveis d'emergència van rebre una trucada alertant d'una violenta agressió d'un grup de persones a un jove a l'avinguda Buenos Aires passades les tres de la matinada de dissabte. Quan van arribar al lloc dels fets van trobar el noi greument ferit, però encara amb vida. Van intentar reanimar-lo durant dues hores i el van traslladar en estat crític a l'Hospital Universitari de la Corunya (CHUAC), on es va certificar la mort dissabte al matí.

La policia ha pogut identificar els agressors per les gravacions fetes amb telèfons mòbils i amb les càmeres de seguretat de la zona. Tretze dels implicats en l'agressió mortal ja estan detinguts, la majoria són majors d'edat. 
 

Demanen que s'investigui com a crim homòfob

Amics i familiars de Samuel insisteixen que darrere de la seva mort hi ha un component homòfob i d'odi.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha condemnat la mort de Samuel com un "crim d'odi" i ha demanat que es faci justícia en aquest cas:


La ministra d'Igualtat, Irene Montero, també ha enviat el condol a la família de la víctima i ha demanat "una societat més lliure on no hi hagi lloc per a l'odi":


Dilluns al vespre hi ha convocades concentracions de protesta per l'assassinat de Samuel a totes les capitals gallegues i en diverses ciutats de l'Estat. A Barcelona, la concentració es farà a la superilla del carrer Comte Borrell:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut