La platja de l'Estartit, amb les illes Medes al fons (Vikimedia Commons)

Mor un home ofegat a l'Estartit, quarta víctima del cap de setmana al mar

En tots els casos hi havia socorrista a la platja i onejava la bandera groga
Actualitzat

Un home de 65 anys ha mort ofegat aquest diumenge mentre es banyava a la platja de l'Estartit, al municipi de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Hi havia servei de socorrista i bandera groga, per l'estat de la mar. És la mateixa situació que hi havia dissabte, quan van morir ofegats tres homes a les platges de Roses, Tarragona i Castelló d'Empúries.

Segons ha informat Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un avís a la una del migdia dels socorristes de la platja que havien tret de l'aigua un home que estava inconscient i que li estaven fent maniobres de reanimació. Des del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), hi han anat amb una ambulància i un helicòpter i han continuat amb les maniobres de reanimació cardiopulmonar, però tampoc han pogut fer res per salvar-lo.

Des que va començar la temporada d'estiu, el 15 de juny, s'han ofegat deu persones a les platges catalanes. Ahir van morir un home de 55 anys a la platja del Salatar, a Roses; un altre de 60 anys a la platja de la Rubina, a Castelló d'Empúries; i un tercer de 32 anys a la platja del Miracle, a Tarragona.

Prudència a les platges

Protecció Civil demana extremar la precaució a les platges, piscines i aigües interiors, especialment aquests dies en què es viurà un episodi de calor intensa.

Es recorda que cal tenir sempre presents les condicions físiques de cadascú i evitar un sobreesforç que faci més difícil sortir de l'aigua. També és preferible anar a platges vigilades i estar atents a les banderes que assenyalen l'estat de la mar i que es poden consultar en aquest enllaç.

Si es detecta que algú es troba malament o té problemes dins de l'aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut