L'informe dels Bombers després de l'incendi a l'hotel ha detectat "manca de mesures de seguretat"

Fan tancar per mancances de seguretat l'hotel incendiat a Barcelona on ha mort un home

Un dels ferits en l'incendi ha mort a l'Hospital Clínic, era un home que els Bombers van rescatar de la seva habitació
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

L'Ajuntament de Barcelona ha ordenat el tancament de l'hotel Coronado, on dissabte hi va haver un incendi. A conseqüència de l'incendi ha mort a l'hospital un dels nou ferits ingressats. Continuen hospitalitzades dues persones en estat greu i dues més en estat menys greu.

El consistori ha decidit clausurar l'establiment per la falta de mesures de seguretat detectades en la inspecció de l'edifici arran de l'incendi. Segons fonts municipals, els bombers han detectat diverses irregularitats en l'edifici, però descarten que el foc hagi provocat problemes estructurals a l'hotel.

L'incendi es va desencadenar per causes que ara s'investiguen al voltant de la una del migdia en una habitació de la tercera planta de l'hotel. La velocitat de propagació de les flames va fer que dos dels clients es llancessin per la finestra des d'una tercera planta per fugir del foc.

La víctima mortal és un dels clients de l'hotel, que estava ingressat a l'hospital Clínic. No és cap de les dues persones que van saltar per la finestra fugint de les flames, sinó un dels ferits que els Bombers de Barcelona van rescatar a la seva habitació. Segons ha informat el Consolat General del Pakistan a Barcelona, es tracta d'un home de 44 anys que residia a Saragossa i que s'havia desplaçat a Barcelona per negocis. Dos germans de la víctima s'han desplaçat a Barcelona per iniciar els tràmits de repatriació del cos al Pakistan.

L'incendi va començar a la tercera planta i va deixar algunes persones atrapades (ACN/Eli Don)

Vuit persones més van quedar ferides al número 134 del carrer Nou de la Rambla, al barri del Poble-sec. Quatre van ser donades d'alta al mateix lloc i cinc van ser ingressades en hospitals: l'home que estava en estat crític i que finalment ha mort, un home i una dona en estat greu que estan ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron i dues persones en estat menys greu a l'Hospital del Mar.

L'incendi va durar una hora i mitja i va provocar molta angoixa entre els veïns i els clients de l'hotel. Dues persones van arribar a saltar des del tercer per fugir de les flames. Els veïns i els treballadors de l'hotel els van col·locar matalassos perquè ho poguessin fer.

L'Ajuntament de Barcelona ha reactivat el Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) per reallotjar els 16 clients de l'Hotel Coronado en un altre establiment.

ARXIVAT A:
Incendis Bombers
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut