Sphen, a la dreta, i Magic, al centre, a l'aquari Sea Life de Sydney (Reuters)

Mor Sphen, el pingüí que va criar dos pollets amb un altre mascle i va encisar el món

La seva parella, Magic, va començar a cantar en adonar-se de la mort del seu company a l'aquari de Sydney on vivien

Redacció/Agències

S'ha mort Sphen, el pingüí de corona blanca que es va fer famós el 2018 després que ell i la seva parella, Magic, del mateix sexe, fossin pares d'una cria que havien covat, segons ha informat l'aquari Sea Life de Sydney.

La parella va atraure l'atenció mundial fa sis anys quan es va informar que esperaven la seva primera cria. Sphen i Magic, o Sphengic, com se'ls anomenava, van començar a recollir pedres per fer un niu durant la temporada de reproducció.

Aleshores l'equip de l'aquari els va donar un ou fictici perquè el cuidessin i, en veure que el tractaven de forma natural i amb molta cura, els van oferir un ou real d'una altra parella que en tenia dos. D'aquell ou adoptat en va néixer Lara i, el 2020, van tenir una segona cria: Clancy.

L'aquari on vivia Sphen ha informat en un comunicat que l'animal es va morir de vell a principis de mes, ja que gairebé tenia 12 anys, i l'esperança de vida d'aquests animals sol ser de 12 o 13 anys.

Els cuidadors van portar Magic a veure el cos de Sphen perquè pogués entendre que no tornaria a casa. Quan s'hi va acostar, Magic va començar a cantar immediatament i, després, el van seguir els altres 45 pingüins de la colònia.

Una parella de pingüins inspiradora

Segons els seus cuidadors, els dos mascles compartien "un vincle diferent" del de la majoria de parelles de pingüins i, fins i tot, se'ls podia veure junts fora de l'època de cria, un fet "únic" en els pingüins papua o de corona blanca.

Més enllà de la seva paternitat, els dos pingüins han inspirat una carrossa d'un festival de la comunitat LGTBIQ+ de Sydney, apareixen a la sèrie de Netflix "Atypical" i han contribuït a promoure el respecte per la diversitat sexual, segons l'aquari australià, que ha dedicat a Sphen una emotiva publicació de comiat a les xarxes.


Amenaçats per l'escalfament global i la brossa marina

Aquesta espècie de pingüins viu a les illes subantàrtiques, especialment a les Malvines, la península antàrtica i en colònies més petites a l'illa australiana de Macquarie. La seva alçada oscil·la entre els 75 i els 90 centímetres i poden nedar a una velocitat de fins a 36 km/h.

Aquests animals han de fer front a diverses amenaces, com ara la pèrdua de l'hàbitat i dels nius de cria a causa de l'escalfament global, o el consum de restes de plàstics, que, sovint, poden transmetre a les cries en alimentar-los regurgitant el peix que mengen.

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Medi ambientAustràlia
Anar al contingut