Imatge d'arxiu d'un camp de cereal

Mor un jove de 17 anys per un cop de calor a Còrdova

Amb aquesta, són dues les víctimes mortals, i també hi ha un home hospitalitzat, a causa de les altes temperatures d'aquesta onada de calor
Redacció Actualitzat

Un jove de 17 anys ha mort la matinada d'aquest divendres en un hospital de Còrdova a causa d'un cop de calor mentre treballava al camp. Així ho ha confirmat la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia.

El jove era al camp i es va començar a marejar. Va entrar a la piscina de la finca per refrescar-se i, en sortir, va començar a convulsionar.

El noi era veí de la localitat cordovesa de Castro del Río i va ingressar a l'Hospital Reina Sofía de Còrdova el migdia de dijous.

Unes hores abans, un home de 93 anys havia mort a Valladolid, segons la Policia Municipal. L'home caminava pel carrer, cap a les sis de la tarda, quan es va desplomar. El metge forense va certificar que va tenir "una mort natural per un cop de calor".

Per altra banda, un altre treballador del camp de 45 anys està ingressat a l'Hospital de Múrcia. L'home es va començar a trobar malament cap a les dues del migdia i, davant el seu greu estat de salut, va ser traslladat a l'hospital.


Temperatures de rècord

Un total de 35 províncies espanyoles tenen avís per temperatures de fins a 42 ºC, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. Entre les que tenen "risc extrem" hi ha Lleida, Girona i Barcelona, així com La Rioja, Navarra, Osca i Saragossa.

Es preveu que aquest divendres l'onada de calor, que va començar dimecres, arribi al punt màxim, i les temperatures previstes seran especialment extremes a tota la vall de l'Ebre catalana i a l'interior peninsular.

L'augment de les temperatures és la causa dels cops de calor. L'any 2018 hi va haver a Catalunya 65 casos de cop de calor, amb 28 morts. Va representar un canvi en les persones afectades, que anteriorment eren sobretot gent gran o nadons. El 2018 la majoria eren d'edats mitjanes.

Per fer front al cop de calor, el Departament de Salut de la Generalitat fa diverses recomanacions. En primer lloc, cal hidratar-se, també cal reduir l'activitat a l'aire lliure i refrescar-se durant tot el dia. El telèfon 061 està obert per a qualsevol consulta.

Així mateix, el risc d'incendi a Catalunya s'ha enfilat fins a nivells molts alts aquest dijous, tant per les altes temperatures com pel vent i la baixa humitat de l'aire.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut