El compositor Pablo Herrero ha mort als 81 anys (Europa Press)

Mor Pablo Herrero, coautor de cançons com "Un beso y una flor" o "Como una ola"

El compositor i lletrista tenia més de 800 obres registrades a l'SGAE, entitat de la qual era soci i n'havia estat vicepresident

RedaccióActualitzat

Va escriure cançons tan populars com "Un beso y una flor", "Como una ola" o "Eva María", entre moltes altres. I tot i que el seu nom potser no és molt conegut, el cert és que el compositor Pablo Herrero, que ha mort als 81 anys, tenia més de 800 obres registrades a La Societat General d'Autors i Editors (SGAE).

L'SGAE, entitat de la qual era soci i n'havia estat vicepresident, ha lamentat la seva mort a través de la xarxa social X i ha assegurat que Herrero va ser coautor "d'un repertori essencial de la música espanyola" i que deixa un "imprescindible llegat".

El compositor va formar part del grup Los Relámpagos junt amb José Luis Armenteros, que va morir el 2016, però tots dos el van abandonar per escriure temes per a altres artistes, i aquests, van donar a conèixer les seves cançons.

De fet, entre 1965 i 1968, Herrero i Armenteros van crear una productora anomenada Mecenas, on van concebre alguns dels temes més populars de l'Espanya de la segona meitat del segle XX.

D'aquesta manera, es van convertir en l'equip de composició i producció més important del moment i d'ells són cançons icòniques com "Libre" o "Un beso y una flor", que va cantar Nino Bravo:

 
També la coneguda "Cuéntame", que interpretava el grup madrileny Fórmula V. O "Eva María", considerada un referent de les cançons de l'estiu i de la qual es van arribar a vendre al voltant de 300.000 còpies arreu de l'Estat:


Igualment, el tema "Libertad sin ira" que es va convertir en una cançó representativa de la Transició espanyola cap a la democràcia, interpretat pel grup Jarcha:


Herrero i Armenteros també van ser autors de la cançó "Venezuela", que es va convertir en gairebé un himne per al poble veneçolà i que ha estat versionada per diversos artistes.

 

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
Anar al contingut