Mor Olivia Newton-John, la recordada Sandy de "Grease"

L'actriu i cantant ha mort als 73 anys al seu ranxo de Califòrnia com a conseqüència d'un càncer de pit metastàsic
Actualitzat
TEMA:
Música

L'actriu i cantant Olivia Newton-John, protagonista de la pel·lícula "Grease", ha mort als 73 anys. Ho ha anunciat el marit de l'actriu i cantant, John Easterling, a través d'un post d'Instagram.

Olivia Newton-John va ser --i sempre serà-- la Sandy, la bona noia enamorada del fatxenda Danny Zuko, a "Grease". Ella tenia 28 anys i ja feia temps que triomfava com a cantant: moltes de les seves cançons eren número 1 a les llistes d'èxits i tenia diversos premis Grammy. Però "Grease" li va canviar la vida.

Olivia Newton-John i John Travolta, a "Grease" (Europa Press)

Era l'any 1978 i aquella adaptació al cinema d'un musical amb cançons i estètica dels anys 50 va ser un èxit meteòric que la va catapultar a la fama per sempre més.

Newton-John es va convertir en una estrella gràcies a la interpretació de cançons com "You're the one that I want", "Summer nights" o "Hopelessly devoted to you":


Newton-John i Travolta van tornar a formar tàndem en pel·lícules com "Units pel destí", però l'èxit de "Grease" ja no es va tornar a repetir.

Se'ls va tornar a veure junts en totes i cadascuna de les efemèrides i homenatges relacionats amb "Grease", que es va convertir en la banda sonora més venuda de tots els temps.


El seu company a la pel·lícula, John Travolta, s'ha acomiadat de Newton-John en una publicació a Instagram on diu que va fer "les nostres vides molt millors".

Travolta acaba el post amb la frase "El teu Danny, el teu John":

 

Poc després de l'èxit de "Grease" va publicar "Physical", el seu àlbum d'estudi més venut, amb un videoclip que va obrir camí en la indústria de vídeos musicals, que tot just començava.

 

Símbol de la lluita contra el càncer

L'any 1992 van diagnosticar-li un càncer de pit, que va remetre però se li va tornar a diagnosticar el 2013 i se li va reproduir el 2017. Des d'un primer moment, es va abocar en la lluita contra el càncer i en la recollida de fons per a la investigació de la malaltia.

Durant més de tres dècades, Olivia Newton-John va compartir la seva lluita contra la malaltia i es va convertir en un símbol de la lluita contra el càncer. L'aparició de la malaltia va deixar en un segon pla la carrera musical de Newton-John, que va seguir de manera intermitent, quan la salut l'hi permetia.

Newton-John, que havia defensat l'ús medicinal del cànnabis, va crear una fundació dedicada a la recerca sobre plantes medicinals i el càncer.

En la publicació en què anuncien la mort de l'actriu, la família demana que aquells que vulguin recordar-la, en comptes de flors, facin donacions econòmiques a la Fundació Olivia Newton-John.

 

Nascuda el 1948, a Cambridge, Anglaterra, als cinc anys es va traslladar a Austràlia, on el seu pare va exercir de degà universitari a Melbourne.

De jove va protagonitzar èxits musicals com "If not for you", "Let me be there" o "Have you never been mellow".

ARXIVAT A:
Obituari Cinema Música
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut