Montserrat Candini
Montserrat Candini va ser alcaldessa de Calella durant 11 anys (ACN/Ajuntament de Calella)

Mor Montserrat Candini, que va ser alcaldessa de Calella, diputada i senadora

Va ser militant de CiU i del PDeCAT

Actualitzat

L'exalcaldessa de Calella (el Maresme), exdiputada del Parlament i exsenadora Montserrat Candini ha mort aquest divendres als 66 anys a causa d'un càncer.

Va ser militant de CiU i del PDeCAT i va exercir d'alcaldessa durant 11 anys (2011-2022). A l'Ajuntament hi va arribar el 2003, primer com a regidora a l'oposició i, des del 2011, com a alcaldessa. Va guanyar totes les eleccions a les quals es va presentar com a cap de llista.

Més enllà de la trajectòria municipal, Candini va ser diputada al Parlament amb Junts pel Sí (2015-2017) o portaveu de CiU al Senat (2008-2015). Anteriorment, havia començat la seva carrera política com a cap de gabinet i directora general de diversos consellers dels governs de Jordi Pujol.

També va ser consellera del Consell Comarcal del Maresme i vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya.

Un càncer la va portar a deixar l'alcaldia i la va succeir Marc Buch, que ha anunciat la seva mort en un comunicat de l'Ajuntament i ha recordat la seva "lluita i entrega" i que va ser la primera alcaldessa del municipi.

L'Ajuntament de Calella ha transmès el condol a la família i amistats i ha decretat diumenge dia de dol, de manera que s'han suspès tots els actes públics que hi havia programats.

Mostres de condol

A través de la xarxa social X (Twitter), el president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el condol a la família i amics i ha definit Candini com "una dona de fermes conviccions, compromesa amb la ciutat i el país". "Gràcies per les converses compartides, la complicitat i l'amistat. Et trobarem a faltar", ha expressat Aragonès.

Les mostres de condol han arribat des de diverses personalitats polítiques, com ara David Bonvehí, president del PDeCAT; Ferran Bel, exsenador, exdiputat al Congrés i exalcalde de Tortosa; Joan Bagué, senador per Junts; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; i Xavier Amor, alcalde de Pineda.

ARXIVAT A:
ObituariPDeCAT
Anar al contingut