Mònica del Raval, la reina del Raval
Mónica del Raval va néixer el 1964 a Castella-la Manxa

Mor Mónica del Raval, una icona de la Barcelona underground

Nascuda amb el nom de Ramona Coronado García el 1964, Mónica del Raval era coneguda com la reina del Raval

RedaccióActualitzat

Mónica del Raval, coneguda com la reina del Raval per la seva relació amb el barri barceloní i cèlebre per la seva aparició en documentals de cinema i televisius, ha mort aquest dimarts als 60 anys.

Nascuda l'any 1964 a Villamanrique, Castella-la Manxa, Mónica del Raval va viure gran part de la seva vida a Barcelona, on va exercir la prostitució durant tres dècades.

Ramona Coronado, nom de naixement de Mónica, va adquirir notorietat entre el públic general l'any 2009 arran del documental biogràfic "Mónica del Raval", del director alt-urgellenc Francesc Betriu. A més, va participar en altres produccions com "Puta y amada" i "Nos parecía importante", de Marc Ferrer.

Mònica del Raval, la reina del Raval, dinant
El documental "Mónica del Raval" (2009) va retratar la vida d'aquesta icona barcelonina

Cèlebre pel seu característic maquillatge, Mónica del Raval es va convertir amb els anys en una de les celebritats de la Barcelona underground.

El 2018 va tenir problemes de salut que va seguir arrossegant durant anys. A partir d'aquell moment va deixar d'aparèixer públicament.


La reina del Raval

Francesc Betriu va batejar Coronado com Mónica del Raval amb una pel·lícula sobre la seva història. Betriu va escriure el guió basant-se en mesos d'entrevistes diàries amb la seva protagonista, segons va explicar en una entrevista al diari El País.

Estrenat el 2009, el film retrata Mónica empoderant la figura d'una dona que va deixar el seu poble natal de jove per dedicar-se a la prostitució i que va esdevenir un símbol de la ciutat que la va acollir des de la Rambla i els carrers del Raval.

 

Uns anys després, el programa "Callejeros" li va dedicar un reportatge titulat "La Reina del Raval" que va apropar la seva figura a un públic encara més ampli.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut