Sangtraït
Sangtraït

Mor el bateria del grup català Sangtraït, Martín Rodríguez

Incorporat a Sangtraït, quan ja eren grup, va ser un dels impulsors del primer disc de la banda, que va incloure l'emblemàtic "hit" "El vol de l'home ocell"

RedaccióActualitzat

El bateria de la banda catalana de rock i heavy metal Sangtraït, Martín Rodríguez, ha mort aquest divendres a Figueres, als 64 anys, a causa d'un infart, segons la discogràfica Picap.

 

 

Discogràfica Picap:

"Gran persona, gran músic, portant sempre el rock a les venes"

 

 

La seva llarga barba es va fer molt popular entre els seguidors de la carismàtica banda empordanesa.

Incorporat a Sangtraït, quan ja eren grup, va ser un dels impulsors del primer disc de la banda, que va incloure l'emblemàtic "hit" "El vol de l'home ocell".

El grup Sangtraït es va formar el 1982 a la Jonquera, a l'Alt Empordà. Va guanyar gran popularitat a finals dels vuitanta i durant els noranta amb temes com "El vol de l'home ocell", "Somnis entre Boires" i "Els senyors de les pedres".

L'aventura amb Sangtraït va durar encara catorze anys més i va deixar set discos d'estudi i dos directes. La seva dissolució, juntament amb la de Sopa de Cabra i la mort de Carles Sabater, marquen el final del que es va anomenar "rock català".

 

 

Sangtraït es va dissoldre el 2001 amb un concert de comiat a la sala Razzmatazz de Barcelona.

Després d'anys sense presència pública, Martín Rodríguez estava involucrat en dos projectes musicals que compartia amb antics components de Sangtraït: Los Guardians del Pont (amb Quim Mandado i l'ex-Terratrèmol Joan Cardoner) i Barbablanca (amb Josep M. Corominas).

Montse Bassa, diputada al Congrés per ERC, recorda la nit que Martín va tocar, incansable, per la Dolors Bassa i la resta dels presos:

 

 

El Departament de Cultura ha lamentat la mort de l'artista:

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut