Margarita Salas, en un fotografia del febrer del 2018 (Efe)
Margarita Salas, en un fotografia del febrer del 2018 (Efe)

Mor Margarita Salas, pionera i referent a la ciència mundial

Tenia 80 anys i continuava en actiu al laboratori del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa

Actualitzat

Margarita Salas era una de les principals referències de la ciència espanyola de les últimes dècades i pionera en una època en què la investigació a Espanya era un camp vetat a les dones.

Va treballar, amb el Nobel Severo Ochoa, a la Universitat de Nova York. La seva feina d'investigadora la va desenvolupar en el camp de la bioquímica i la biologia molecular i era acadèmica de la Ciència i de la Llengua d'Espanya.

"De jove era discriminada per ser dona; ara per ser gran."

Deia en una entrevista recent a l'Agència Efe. La seva vida va estar bolcada a la investigació i el coneixement i va estar marcada pel seu ferm compromís amb la igualtat i el lideratge de la dona.
 

Va descobrir una tècnica capaç de multiplicar de forma senzilla l'ADN a partir de restes orgàniques que va revolucionar la genètica. Aquest descobriment s'aplica en medicina forense, oncologia i arqueologia i és una de les patents més rentables del CSIC.

"Un país sense investigació és un país sense desenvolupament."

 

Als seus 80 anys, encara estava en actiu i anava gairebé cada dia al seu laboratori al Centre Nacional de Biologia Molecular Severo Ochoa. Tenia categoria "ad honorem", que permet als científics continuar la seva feina més enllà de l'edat de la jubilació.

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut