Mor l'últim rinoceront de Sumatra mascle de Malàisia (Reuters)
Mor l'últim rinoceront de Sumatra mascle de Malàisia (Reuters)
Malàisia

Mor l'últim rinoceront de Sumatra mascle de Malàisia

El "detall positiu" de la seva mort, segons el govern malaisi, és que se n'ha preservat el genoma

RedaccióActualitzat

L'últim rinoceront de Sumatra mascle que hi havia a Malàisia ha mort. Aquest fet, confirmat per les autoritats del país asiàtic, suposa un cop dur per als esforços de conservació d'una espècie extremadament amenaçada.

La salut de l'animal, batejat com "Tam", havia empitjorat dràsticament durant els últims dies i ha mort sense que els veterinaris poguessin fer res per salvar-lo.

L'animal tenia 30 anys, una edat avançada per a un rinoceront, i ha mort per una fallada multiorgànica.

 

El rinoceront de Sumarta és una espècie en perill d'extinció (Reuters)


La ministra de Turisme, Cultura i Medi Ambient de Malàisia, Christina Liew, ha ressaltat que s'ha fet "tot el possible" per salvar l'animal, que era al Refugi de Rinoceronts de Borneo:
 

"En les seves últimes setmanes va rebre el tractament pal·liatiu més humà possible per part d'un equip de la Borneo Rhino Alliance."

 

Liew ha destacat que hi ha un "detall positiu" en la mort de Tam, i és que el seu genoma s'ha preservat.

 

En queden entre 30 i 80 exemplars

El rinoceront de Sumatra és la més petita de les espècies de rinoceront. També és la més peluda, la qual cosa els permet sobreviure a les grans alçades dels territoris de Borneo i Sumatra.

El 2015, el rinoceront de Sumatra va ser declarat extingit en llibertat a Malàisia. Després de la mort de Tam, l'única supervivent de la subespècie és Iman, una femella capturada el 2014. Una altra femella, Puntung, va morir el 2017.

 


Els experts calculen que només queden entre 30 i 80 rinoceronts de Sumatra al món. El seu aïllament a causa de la pèrdua d'hàbitat i la caça furtiva han provocat que gairebé no es reprodueixin i puguin quedar extingits definitivament en poques dècades.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut